31 MART SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ 2024: Seçim Görevi Ücreti Yattı Mı, Ne Zaman Yatar? Yerel Seçim Görevi Ücreti Ne Zaman Yatacak?

31 Mart yerel seçimlerinde sandık görevlisi olan vatandaşlar seçim görevi ücreti 2024 araştırmasına başladı. Seçimlerin sona ermesiyle gözler sandık ücretlerine çevrildi. Peki, seçim görevi ücreti ne zaman yatacak? İşte 31 Mart seçim görevi ücreti..

31 MART SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ 2024: Seçim Görevi Ücreti Yattı Mı, Ne Zaman Yatar? Yerel Seçim Görevi Ücreti Ne Zaman Yatacak?

31 MART SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ 2024 / Her 5 yılda bir yapılan yerel seçimler 2024 yılında sona erdi. 31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri geride kaldı. Gün boyu sandık başında görev alan görevliler 31 Mart seçim görevi ücreti sorgulamasına başladı. Peki, seçim görevi ücreti yattı mı, ne zaman yatar? Seçim görevi ücreti ne zaman yatacak? İşte merak edilen 31 Mart seçim görevi ücreti..

31 MART SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ 2024

31 Mart seçim görevi ücreti 2024 araştırmaları yoğunlaştı. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Mahalli İdareler Seçimleri sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Türkiye'nin 81 noktasında kurulan sandıklara giden vatandaşlar yeni yerel yöneticilerini belirledi. Gün boyu sandık başında görevli olan vatandaşlar ücretleri beklemeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen sandık görevlileri kamu çalışanları tarafından oluştu. Memur maaşı katsayı oranına göre belirlenen seçim görevi ücreti 2023 yılında 870 TL olarak yatırıldı.

SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATAR?

31 Mart yerel seçimlerinde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanı olarak görev alan kişilerin ücreti belli oldu. 31 Mart sandık kurulu başkanları 2947 TL, sandık görevlileri ise 2088 TL ödeme alacak. Partili üyelere 1044 TL verilirken bina sorumluları ise 2936 TL alacak. Seçim görevi ücreti yattı mı, seçim ücretleri ne zaman yatar henüz belli olmadı. 31 Mart sandık görevlisi ücretlerinin nisan ayının sonuna kadar il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor. Elden ödeme yapılmayacak.