31 MART YEREL SEÇİM OY PUSULASI ÖRNEĞİ 2024: Yerel Seçimlerde Kaç Oy Pusulası Var? 31 Mart Oy Pusulası RENKLERİ

31 Mart yerel seçim oy pusulası örneği araştıran vatandaşlar dikkat etmesi gereken hususları inceledi. 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan 2024 yerel seçimlerde sandığa gidecek olanlar oy pusulası 2024 sorguladı. Peki, yerel seçimde kaç oy pusulası var? İşte yanıtı..

31 MART YEREL SEÇİM OY PUSULASI ÖRNEĞİ 2024: Yerel Seçimlerde Kaç Oy Pusulası Var? 31 Mart Oy Pusulası RENKLERİ

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı gün kaldı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği 31 Mart yerel seçim öncesi oy pusulası 2024 araştırmaları hızlandı. YSK tarafından paylaşılan 31 Mart yerel seçim oy pusulası örneği yayınlandı. Sandık başına gidecek olan vatandaşlar yerel seçimde kaç oy pusulası var sorusuna yanıt aradı. Peki, oy pusulası renkleri ve sıralaması nasıl olacak? İşte oy pusulası örneği..

2024 YEREL SEÇİMLERDE KAÇ OY PUSULASI VAR?

2024 yerel seçimlerde kaç oy pusulası var YSK yayınladı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek vatandaşlar oy pusulası renkleri ve sıralaması sorguladı. Yerel yöneticilerini seçmek için sandığa gidecek olan seçmenler kanunda sayılan istisnalar dışında hangi sandık seçmen listesinde kayıtlıysa o sandıkta oy kullanacak.

OY PUSULASI RENKLERİ VE ZARFLARI 2024

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sınırlarında yaşayanlar: Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verecek.

BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE yaşayanlar: Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek.

Seçmenlere 4 oy pusulası verilecek. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak. Bunlar;

-BEYAZ: Büyükşehir Belediye Başkanlığı

-TURUNCU: İl Genel Meclisi üyeleri

-MAVİ: Belediye Başkanları

-SARI: Belediye Meclisi üyeliği seçimleri için