31 MART YEREL SEÇİM YAYIN YASAĞI: Seçim Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkıyor? 31 Mart Seçim Yasağı Saat Kaçta Bitiyor?

Tüm Türkiye'nin sandık başına gittiği 31 Mart yerel seçimleri 32 ilde tamamlandı. 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri için geçerli olan seçim yayın yasağı ne zaman kalkıyor merak edildi. Sandıkların kapanmasıyla doğudaki illerde oy sayımına geçildi. Peki, seçim yayın yasağı saat kaçta bitiyor? İşte yanıtı..

31 MART YEREL SEÇİM YAYIN YASAĞI: Seçim Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkıyor? 31 Mart Seçim Yasağı Saat Kaçta Bitiyor?

Seçim yayın yasağı ne zaman kalkıyor merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. 61 milyondan fazla kayıtlı seçmenin oyunu kullandığı 31 Mart yerel seçimleri doğudaki illerde tamamlandı. Güneşin doğuşu ve batışına göre belirlenen seçim oy kullanma saatleri 32 ilde sona erdi. Belirlenin sürenin dolmasıyla oy sayımının yapılacağı zaman dilimi beklenmeye başladı. Bu noktada vatandaşların bilgi almaya başlayacağı seçim yasağı ne zaman kalkar sorgulandı. Peki, seçim yayın yasağı saat kaçta bitiyor? İşte yanıtı..

SEÇİM YASAĞI SAAT KAÇTA BİTİYOR?

Arama motorlarında seçim yasağı saat kaçta bitiyor, seçim yasağı ne zaman kalkar sorgusu yapan vatandaşlar için hemen belirtelim ki 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında saat 18.00-21.00 saatleri arasında YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. Eğer YSK gerek görürse saat 21.00'den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. YSK yasakları kaldırdığında illerin seçim sonuçları paylaşılacak.