Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

4 yıllık salgın ömrümüzden 1,5 yılı eksiltti

Dünya genelinde beklenen yaşam süresi 1,5 yıl eksildi! Peki bu ürkütücü gerçeğin arkasındaki sebep ne?

Dünya genelinde beklenen yaşam

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) “küresel salgın” ilan ettiği COVID-19, 4 yılı aşkın süredir hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Sonuçlar ise ürkütücü: COVID-19, dünya genelinde beklenen yaşam süresini 1,5 yılı aşkın bir süre kısalttı! Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME) tarafından yürütülen araştırma, 195 ülkeyi kapsıyor. 1950-2021 yılları arasındaki ölüm oranları ve beklenen yaşam süreleri analiz edilen çalışmada, anketler, nüfus sayımları ve diğer kaynaklardan elde edilen veriler de kullanıldı.

YÜZDE 16’SININ YAŞAM SÜRESİ ETKİLENMEDİ

Araştırmanın sonuçları, COVID-19 salgınının dünya genelinde yetişkinler üzerinde derin bir etki yarattığını gösteriyor. Salgın sırasında, ülkelerin ve bölgelerin %84’ünde beklenen yaşam süresi azaldı. Bu durum, yeni patojenlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor.

PATOJENLERİN TEHLİKESİ

IHME araştırmacılarından Dr. Austin E. Schumacher, COVID-19’un dünya genelindeki yetişkinler üzerinde derin bir etki yarattığını ve salgın sırasında ülkelerin ve bölgelerin %84’ünde beklenen yaşam süresinin azaldığını belirtiyor. Schumacher, bu durumun yeni patojenlerin yıkıcı potansiyelini gözler önüne serdiğini ve salgının tehlikesinin hala devam ettiğini belirtiyor.