4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEME TAKVİMİ 2024: SSK - Bağkur - Emekli Sandığı Temmuz Ayı Emekli Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılan temmuz zammının ardından gözler maaş farklarına çevrildi. Temmuz ayında zamlı maaşları alan emekliler maaş farklarına odaklandı. Peki, emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte 4a, 4b, 4c emekli maaş farkı ödeme takvimi..

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEME TAKVİMİ 2024: SSK - Bağkur - Emekli Sandığı Temmuz Ayı Emekli Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK enflasyon oranı ardından memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 24.73 oranında, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 19,31 zam verildi. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarıldığı dönemde şimdi sıra emekli maaş farklarına çevrildi. Arama motorlarında emekli maaş farkı ne zaman yatacak sorgusu yapan emekliler için takvim belli oldu. Peki, 4c emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli memur maaş farkı ne zaman ödenecek? İşte 4a, 4b, 4c emekli maaş farkı ödeme takvimi..

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

SGK tarafından yapılan açıklamada, "5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecektir" denildi. Emekli aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEME TAKVİMİ 2024

Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık maaş farkı tutarında

3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

Kaynak: Şermin Temur