Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5 Şubat Pazartesi Okul Yarım Gün Mü? Bugün Okul Tam Gün Mü? Pazartesi Günü Okul Var Mı? MEB Okullar Tatil Mi SON DAKİKA

Okullar 2. dönem başlangıç düdüğü çaldı. 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğretmen 81 ildeki okullarda yeni döneme start verdi. 15 günlük sömestr tatilinin bitişiyle meraklı gözler 5 Şubat Pazartesi gününe çevrildi. Öğrencilerin gündemi yeni dönemin ilk okul günü eğitim yarım gün mü sorusu oldu. Peki, 5 Şubat okul var mı? Pazartesi okul yarım gün mü? İşte yanıtı..

Okullar 2. dönem başlangıç

MEB okullar tatil mi son dakika gelişmeleri milyonların gündeminde ilk sıraya yerleşti. Eylül ayından bu yana sorunsuz bir şekilde devam eden 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk etap tamamlandı. 19 Ocak Cuma günü karnelerini alan öğrenciler sömestr tatiline çıktı. Hafta sonlarıyla birlikte toplamda 17 gün dinlenen öğrenci ve öğretmenler için 2. dönem başlangıç günü geldi çattı. 5 Şubat Pazartesi gününün gelişiyle okullarda 2. dönem başladı. Yeni haftanın ilk günü okul yoluna düşen öğrenciler pazartesi okul yarım gün mü sorusuna yanıt aradı. Beklenen açıklama geldi. Peki, 5 Şubat okul var mı? Bugün okul var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları..

5 ŞUBAT PAZARTESİ OKUL YARIM GÜN MÜ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan 2024 okul tatilleri listesine göre işleyen süreç sorunsuz devam etti. 19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnelerini alan öğrenciler ikinci döneme başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci etabı resmen başladı. 5 Şubat Pazartesi günü 81 ildeki öğrenci ve öğretmenler eğitim gördükleri okullara doğru yola çıktı. 2. dönem okul haftasının ilk günü okullardaki ders saati merak konusu oldu. Öğrenciler bir yandan pazartesi okul var mı son dakika gelişmelerine odaklanırken bir yandan da 5 Şubat Pazartesi okul yarım gün mü sorusuna yanıt aradı. Hemen söyleyelim ki bugün okullar yarım gün değil. 5 Şubat Pazartesi günü okullarda tam gün olacak şekilde normal işleyişe göre eğitim verilecek.

MRB OKULLAR TATİL Mİ SON DAKİKA 

Yeni dönemin startı verilen okullarda pazartesi günü okul var mı araştırması yapan öğrenciler için herhangi bir tatil kararı alınmadı. 19 Ocak Cuma gününden bu yana tatilde olan öğrenci ve öğretmenler için 2. dönem başlangıcı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin zaman zaman yaptığı açıklamalar ile öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi. Sömestr tatili ardından henüz resmi bir tatil kararı alınmadı. 5 Şubat Pazartesi günü başlayan 2. dönem finali 14 Haziran Cuma günü yapılacak. Ramazan Bayramı ve Nisan ara tatiller uygulanacak. Yılın ikinci karnelerini alacak olan öğrenciler ardından yaz tatiline çıkacak.