Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5 yıl erken emeklilik netleşti! Resmi açıklama Bakan Işıkhan’dan geldi

Esnafların senelerdir bekledikleri erken emeklilik düzenlemesi, sonunda resmen gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni düzenlemenin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Peki, esnafa erken emeklilik ne zaman? İşte ayrıntılar…

Esnafların senelerdir bekledikleri erken

Senelerdir beklenilen erken emeklilik düzenlemesi geçtiğimiz mart ayında yürürlüğe girmiş ve milyonlarca emekliye sevince boğmuştu. Sigorta giriş tarihi 1999 Eylül’den önce olan birçok kişi ilgili yasadan faydalanarak emekli maaşlarına kavuşmuştu.

EYT’liler için büyük bir problem haline gelen yaş şartı uygulamasının yürürlükten kaldırılması ile birlikte bu kez de gözler esnafların taleplerine çevrilmişti. Senelerdir SSK’lılardan daha fazla prim ödeyerek emekli maaşı alabilen esnaflar, kendileri için de yeni bir düzenlemenin yürürlüğe girmesini talep etmişlerdi. Söz konusu talebe yeni yılın ilk ayında yetkililerden olumlu yanıt geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonları kapsayan düzenlemenin tüm ayrıntılarını paylaştı.

ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ YETKİLİ İSİMDEN GELDİ

Yeni yıla girilmesi ile birlikte birçok konuda yeni düzenlemeler yapılmaya başlandı. AK Parti’nin 2023 genel seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin tek tek yürürlüğe alındığı şu günlerde milyonların yüzünü güldüren bir haber de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi. Senelerdir SSK’lılardan daha fazla prim ödeyen ve sonuç olarak da daha az maaş almaktan dert yanan Bağ- KUR’lulara erken emeklilik müjdesi verildi.

Katıldığı bir televizyon programında gündemde olan yeni düzenlemelere dair bilgilendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnaflar için belirlenmiş olan 9 bin günlük prim ödemesinin 7 bin 200 güne düşürüleceğini bildirdi. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Işıkhan, “Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız” dedi.

KADINLARA PRİM DESTEĞİ YOLDA

Esnafların ardından ev kadınları için de müjdeli bir haber paylaşan Bakan Işıkhan, söz verildiği üzere prim desteğinin yolda olduğunu bildirdi. Bakan Işıkhan söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Kesinlikle bir sapma olmayacak. Biz bunu yerine getireceğiz.”