Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5000 TL Emekli İkramiyesi Şartları Değişti Mi? 29 Ekim Emekli İkramiyeleri Çalışana Var Mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı gün kala emekliler hesaplarını kontrole başladı. Devletten destek ödemesi alacak milyonlarca emekli 5000 TL ikramiye şartları değişti mi merak etti. Hala çalışan emeklilerin hesabına 5000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi yatırılacak mı araştırıldı. İşte 5000 TL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi alacak kişiler..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na

Emeklilere 5000 TL ikramiye detayları araştırılmaya başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı nedeniyle 3. ikramiyeye kavuşacak emekliler sorgulamaya başladı. Emeklilerin hesaplarına geçecek 5 bin TL ödemesinin çalışanlara verilip verilmeyeceği merak edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık” açıklamasına kulak kesilenler 5000 TL emekli ikramiyesi şartları değişti mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Hem emekli olup hem çalışmaya devam etmek zorunda kalan vatandaşlar da ikramiyeden faydalanacak mı açıklandı. Vatandaşların 5 bin emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, 29 Ekim emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak, emekli ikramiyesi ne zaman verilecek 2023, 29 ekim emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, 5000 tl emekli ikramiyesi şartları belli oldu. Peki, 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 29 Ekim emekli ikramiyeleri şartları değişti mi? Çalışana verilecek mi? İşte yanıtı..

EMEKLİLERE 5000 TL İKRAMİYE

Yaklaşık 17 milyon emekliyi ilgilendiren son dakika kararı geldi. Normal şartlarda dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramı’nda iki kez ikramiye alan emeklilere bu yıla mahsus 3. ikramiye müjdesi geldi. 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle devletin üçüncü kez emeklilere ödenek vereceği duyuruldu. Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak” dedi. Flaş detayın ardından emekli olup çalışmak zorunda kalan emeklilerin de ödenekten faydalanacağı düşünüldü ancak beklenen olmadı.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ŞARTLARI

Dini bayramların ardından ilk kez milli bayram için ikramiye alacak emekliler sevinçten havalara uçtu. Hayat pahalılığının arşa çıktığı bugünlerde 5000 TL ikramiyeyi can suyu olarak gören emekliler müjdeyi aldı. Son günlerde zam beklentilerini yükselten emekliler Ramazan ve Kurban bayramlarının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de ikramiye verileceğini öğrendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında da yer bulan 5000 TL ikramiyenin çalışanlara verilmeyeceği söylendi. Erdoğan’ın açıklamasında da, ”Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz” sözleri yer aldı. Bu nedenle 5000 TL emekli ikramiyesi şartları değişmedi.

29 EKİM EMEKLİ İKRAMİYESİ ÇALIŞANA VAR MI?

Emekli aylığı alıp sigortalı olarak çalışan vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi alamayacak. Zor zamanlardan geçerken bir nebze de olsa ferahlayacağını düşünen çalışan emekliler, kapsam dışında tutuldu. Böylece 5000 TL alacağını uman vatandaşların sevinci kursağında kaldı. Sigortası olmayan ya da herhangi bir yer çalışmayan emeklilerin ödemeleri kasım ayı içinde hesaplarında olacak. 12.2 milyon emekliye yapılacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi dul olup çocuğu olmayanlara yüzde 75, dul olup çocuğu olanlara yüzde 50, yetim olanlara ise yüzde 25 oranında faydalanacağı düşünülüyor. Buna göre dul olup çocuğu olmayan emeklilere 3750 TL, dul olup çocuğu olan emeklilere 2500 TL, yetimlere ise 1250 emeklilere ödeme yapılacağı düşünülüyor. Emekli olduğu halde herhangi bir iş yerinde çalışmaya devam eden kişiler muaf tutuluyor.