6 Aralık 2023 çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL oldu? Güncel altın satış fiyatları...

6 Aralık 2023 çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL oldu? Güncel altın satış fiyatları...

Altın fiyatları, doların hafif gerilemesi ve istihdam verisinin beklentilerin altında açıklanmasıyla birlikte yükseliş gösterdi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 23 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Güncel Altın Fiyatları:

  • Gram altın fiyatı: 1883 TL
  • Çeyrek altın fiyatı: 3.089 TL

ABD'de açıklanan verilere göre JOLTS açık iş sayısı ekimde bir önceki aya kıyasla 617 bin azalarak 8 milyon 733 bine geriledi. Bu veri, yüksek faiz oranlarının iş gücü talebini azalttığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor ve Federal Rezerv'in (Fed) parasal sıkılaştırma politikasının sonuna gelindiği beklentilerini güçlendiriyor.

Hizmet Sektörü Verileri ve ABD Ekonomisi:

Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) kasımda 52,7'ye çıkarak tahminlerin üzerinde gerçekleşirken, S&P Global'in açıkladığı kasım ayına ilişkin hizmet sektörü PMI verisi de 50,8 ile 4 ayın en yüksek seviyesindeki seyrini korudu. Bu veriler, ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" olasılığını desteklediği ifade ediliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı. Şu anki asgari ücret, brüt 13 bin 414 TL 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 TL 32 kuruş olarak uygulanıyor.

Altın fiyatları ve ekonomik gelişmelerle ilgili detaylar, piyasalardaki oynaklık ve para birimleri üzerindeki etkileriyle birlikte yakından takip edilmeye devam edecek.