6 katrilyon 682 milyar Türk Lirası seçim parası ve deprem!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Bildiğiniz üzere Türkiye'de 2023 yılında 11 ilimizi etkileyen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 7.7 büyüklüğündeki depremde 53.537 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, 107.213 vatandaşımızda yaralandı. Bir çok bebek annesiz babasız kaldı, canımız çok yandı. 6 Şubat depreminde başta Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya,Kilis, Adana olmak üzere 11 ilimiz etkilenmişti.

Birinci yılını doldurduğumuz şu günlerde, halen yaralarımız sarılmaya devam ediliyor, Devletimiz var gücüyle depremzedelerin yanında gücünü göstererek kendilerinin yanında olduğunu gösteriyor.

Bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 yılında Yerel Seçim yapılacak. Büyük bir yarış başladı.Her aday kendini ve projelerini göstermek edına reklam çalışmalarına start verdi.Çok büyük bir yarış ve çok büyük bir bütçe ile kıyasıya Belediye Başkanı , Meclis Üyesi , Muhtar olmak adına yarışacaklar.

TBMM ' sinin siyasi partilere yapılacak hazine yardımı açıklandı. Buna göre 2024 YILI YEREL SEÇİMLERİNDE, toplam bütçe 6 milyar 682 milyon Türk Lirası olacak.

Yani eski para birimiyle 6 katrilyon 682 milyar TL. Geçen sene milletvekilliği seçimlerinde seçim özel bütçesi 3 milyar 341 milyon tl idi.Bu sene bu rakam iki katına çıkartıldı.

Bu bütçeyi ; AK PARTİ , CHP, MHP, İYİ PARTİ, YEŞİL SOL PARTİ paylaşacaklar.

AK PARTİ 2 MİLYAR 658 MİLYON TL

CHP 1 MİLYAR 892 MİLYON TL

MHP 752 MİLYON TL

İYİ PARTİ 722 MİLYON TL

YEŞİL SOL PARTİ 658 MİLYON TL

Tabiiki yasal mevzuat gereği tüm partilere hazine bütçesinden bir ödenek çıkarılsın , yardım yapılsın fakat, 6 katrilyon 682 milyar tl ' nin yarısını depremzede vatandaşlarımıza hibe etsek, onlara bu rakamın yarısı kadar bir bütçe ayırsak daha anlamlı olmazmıydı.

3 katrilyon 341 milyar tl ile maliyeti 1.5 milyon tl ye VATANDAŞLARIMIZA 2227 ADET 1+1 VEYA 2+1 DAİRE SAHİBİ YAPABİLİRİZ.

Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum , böylesine anlamlı karar çok güzel olmaz mı ?

Zaman birbirimize kenetlenme zamanı. Hem böylelikle daha çok vatandaşımıza hayata tutunma, sıcak yuvalarında hayata daha pozitif bakmalarını sağlamak hem de yaralarımızı daha çabuk onarma fırsatı yakalamış oluruz.

2227 adet daireye bugün her biri 3 kişilik aile olmak şartıyla 6681 vatandaşımızı yerleştirebiliriz.