6 MAYIS HIDIRELLEZ DİLEKLERİ: Hıdırellez Su Yoksa Nereye Atılır? Hıdırellez Dilek Kağıdı Deniz Yoksa Ne Yapılır? Hıdırellez Dilek Kağıdı Yakılır Mı?

6 Mayıs Pazartesi gününün gelişiyle Hıdırellez dilekleri dilenmeye başladı. İslam öncesine dayanan Hıdırellez kökeninde dilekler kağıda yazılmaya başladı. Gönülden istediği şeyleri dilek kağıtlarına yazıp suya atacak olan vatandaşlar Hıdırellez dilek kağıdı yakılır mı sorguladı. Peki, Hıdırellez dilek kağıdı su yoksa nereye atılır? İşte yanıtı..

6 MAYIS HIDIRELLEZ DİLEKLERİ: Hıdırellez Su Yoksa Nereye Atılır? Hıdırellez Dilek Kağıdı Deniz Yoksa Ne Yapılır? Hıdırellez Dilek Kağıdı Yakılır Mı?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Hıdırellez dilekleri suya nasıl atılır, Hıdırellez su yoksa nereye atılır sorularının yanıtı geldi. Halk takviminin önemli günlerinden olan Hıdırellez 5-6 Mayıs günleri kutlanmaya başladı. Gül ağacı, elma ritüeli ve tuz yiyip yatma ritüellerini barındıran Hıdırellez günü yapılacaklar sıralandı. Gönülden istediği dileklerini kağıda yazıp önce gül ağacına asan ardından sabah suya atan vatandaşlar su olmadığı durumda ne yapacağını sorguladı. Peki, Hıdırellez dilek kağıdı deniz yoksa ne yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı yakılır mı? İşte merak edilenler..

HIDIRELLEZ DİLEK KAĞIDI DENİZ YOKSA NE YAPILIR?

Hıdırellez dilek kağıdı genellikle bir gül ağacının altına asılır. Ancak su ve deniz gibi yerlere de atılabilir biliniyor. Hızır’ın karadan, İlyas’ın denizden geldiği söylendiği için dilek kağıdı suya atılır. 5 Mayıs'ı 6 Mayıs’a bağlayan gece sular kararırken bir akarsu kenarına gidilir. Kağıt suya atılır. Eğer kağıtlar yazıları üste gelecek şekilde suya düşerse dileklerin kabul olacağı anlamına inanılır.

HIDRELLEZ DİLEKLERİ YAKILIR MI?

Hıdırellez dilek kağıdı genellikle bir gül ağacının altına asılıyor. Ancak su ve deniz gibi yerlere de atıldığı biliniyor. Hızır’ın karadan, İlyas’ın denizden geldiği söylendiği için gönülden istenen dilekler kağıda yazılıyor ya da çiziliyor. Gül ağacına asılan dilek kağıdı sabah saatlerinde suya atılıyor. Gül ağacı ya da suyun bulunmadığı durumlarda dileğinizi yakabileceğiniz söyleniyor. Ateşin arındırıcı güce sahip olduğu bilindiği için dileğinizi bir kağıda çizip kağıdı metal bir kap içinde yakabilirsiniz.