650 dekar tarla karpuz tohumları ile buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi" çerçevesinde çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumları sağlayarak destek veriyor.

650 dekar tarla karpuz tohumları ile buluştu

Bu desteği alan üreticiler, tohumları fideler haline getirip tarlalarına dikerek kırsalda tarımsal üretimi sürekli kılmayı ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmayı amaçlıyor. Büyükşehir, atıl arazileri tarıma kazandırarak çiftçileri verimli, yüksek pazar değerine sahip alternatif ürünler ve modern üretim teknikleriyle buluşturuyor. Bu bağlamda, üreticilere yüzde 50 hibeli karpuz tohumu desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, özellikle meşhur Kandıra karpuzunun üretimini artırmayı ve tarıma elverişsiz arazileri kullanıma açmayı hedefliyor.

650 dekar tarla karpuz tohumları ile buluştu - Resim : 1

YÜKSEK VERİM VE KALİTE BEKLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında üreticiler, karpuz tohumlarını alarak fideler haline getiriyor ve bu fideleri tarlalarında yetiştiriyor. Üreticiler, bu sene daha yüksek verim ve kalite bekliyorlar ve bu süreçte desteklerinden dolayı Başkan Tahir Büyükakın'a teşekkürlerini iletiyorlar.

650 DEKAR TARLA

Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce sağlanan yüzde 50 hibeli karpuz tohumu desteği ile Kocaeli genelinde 650 dekar karpuz tarlası desteklenmiş durumda. Bu desteklerle birlikte tarıma elverişsiz arazilerin değerlendirilmesi sağlanırken karpuz üretiminde de ciddi bir artış yaşanmış durumda.

650 dekar tarla karpuz tohumları ile buluştu - Resim : 2

C VİTAMİNİ OLARAK ZENGİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendine özgü tadı ve kokusuyla ünlü Kandıra karpuzunun üretimini artırmak ve geniş bir pazara sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Rengi kırmızıdan pembeye dönük olan, lezzetli aroması ve bol sulu yapısıyla yaz aylarında tüketiciler tarafından tercih edilen Kandıra karpuzu, C vitamini bakımından zengin bir besin kaynağı olarak biliniyor.

650 dekar tarla karpuz tohumları ile buluştu - Resim : 3

Kaynak: BÜLTEN