74 ilde silah operasyonu, binlerce tutuklama: Kocaeli de var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında Kocaeli'nin de bulunduğu 74 ilde silah kaçakçılarına yönelik olarak "Mercek-11" operasyonu düzenlendiğini ve gerçekleşen operasyonlarda bin 124 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

74 ilde silah operasyonu, binlerce tutuklama: Kocaeli de var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında Kocaeli'nin de bulunduğu 74 ilde silah kaçakçılarına yönelik olarak eş zamanlı bir şekilde ve son 4 gün içerisinde "Mercek-11" operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda emniyet ekipleri ve jandarmanın operasyonları düzenlediğini belirtti. Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Konya, Diyarbakır, Samsun, Bursa, Sakarya, Şanlıurfa, Mersin, Gaziantep, Kars, Batman, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Antalya, Manisa, Balıkesir, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Kastamonu, Mardin, Uşak, Edirne, Kayseri, Malatya, Ordu, Zonguldak, Düzce, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Muğla, Tokat, Van, Amasya, Aydın, Hatay, Kırşehir, Aksaray, Kırklareli, Muş, Rize, Sivas, Bilecik, Bingöl, Kütahya, Nevşehir, Şırnak, Trabzon, Ağrı, Artvin, Bartın, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Iğdır, Karabük, Kilis, Siirt, Sinop, Yalova ve Yozgat'ta operasyonların gerçekleştiğini açıkladı.

BİN 124 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ev, işyeri ve yol aramalarında yapılan operasyonlarda 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam

998 silah ve 821 tabancanın ele geçirildiği, bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığı açıklandı.

İSTANBUL'DA 150 TABANCAYA EL KONULDU

İstanbul'da yapılan operasyonlarda 150 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 195 şüpheli de gözaltına alındı. İzmir'de ise "Mercek-11" operasyonu kapsamında, 59 tabancanın yanı sıra 1 uzun namlulu tüfeğin ele geçirildiği bilgisine yer verilirken, 72 şüphelinin de gözaltına alındığı açıklandı. Adana'da 58 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek yakalanırken, 69 şüpheli de gözaltına alındı.

Başkent Ankara'da ise 43 kişi yaralanırken, 40 tabancanın ele geçirilmesinin yanı sıra, Konya'da da 34 tabancaya el konuldu ve 55 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ