8 bin kişilik sitede yangın çıktı! 7 ölü

Fransa'nın Nice şehrinde bir apartmanda çıkan yangında 3'ü çocuk olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, 8 bin kişinin yaşadığı büyük bir sosyal konut kompleksindeki binada gerçekleşti.

8 bin kişilik sitede yangın çıktı! 7 ölü

Fransa'nın Akdeniz kıyısında bulunan Nice kentinde sabah erken saatlerde çıkan bir yangında 3'ü çocuk olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi.Yangında 1'i ağır olmak üzere 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

KUNDAKLAMA OLABİLECEĞİNDEN ŞÜPHENİLİYOR

Yangın, 8 bin kişinin yaşadığı, "Quartier des Moulins" olarak bilinen büyük bir sosyal konut kompleksindeki bir binada çıktı.Bu kompleks, Fransa'nın Akdeniz bölgesinin en fakir mahallelerinden biri olarak tanınıyor. Yangın sebebi henüz bilinmiyor. Ama polis ekiplerinin ilk araştırnasında kundaklama olabileceği söyleniyor.Nice kentindeki yangında hayatını kaybedenlerin hepsi aynı dairede yaşayan Komor kökenli bir aileydi.Daire 7. kattaydı, ancak yangının 2. katta başlayarak yayıldığı tahmin ediliyor.Dairede bulunan 10 kişiden 6'sının içeride hayatını kaybettiği, bir kişinin ise pencereden atlayarak öldüğü belirtildi.Kundaklama şüphesiyle soruşturma açıldı.

HIZLI MÜDAHALE CAN KAYBI ÖNLENDİ

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X hesabından yangınla ilgili yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde daha fazla can kaybının önlendiğini ifade etti.

Kaynak: NTV Haber