8. YARGI PAKETİ SON DAKİKA: 8. Yargı Paketi Son Dakika Af Çıktı Mı? 8. Yargı Paketi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? 8. (YENİ) Yargı Paketi Maddeleri

8. Yargı Paketi son dakika gelişmeleri mercek altına alındı. Milyonlarca hükümlü ile ailesinin dört gözle beklediği 8. Yargı Paketi yasalaştı. Yargılamaya dair birçok maddenin yer aldığı yeni Yargı Paketi TBMM'de onaylandı. Peki, 8. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 8. Yargı Paketi son durum..

8. YARGI PAKETİ SON DAKİKA: 8. Yargı Paketi Son Dakika Af Çıktı Mı? 8. Yargı Paketi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? 8. (YENİ) Yargı Paketi Maddeleri

8. Yargı Paketi son dakika af gelişmelerini takibe alan milyonlarca vatandaş için son düzlüğe girildi. Milyonlarca hükümlü ile ailelerini direkt olarak ilgilendiren Yeni Yargı Paketi maddeleri ve içeriği yasalaştı. TBMM Genel Kurulu 8. Yargı Paketi olarak bilinen torba kanun kabul edildi. Söz konusu kanunla emeklilerin bayram ikramiyesi 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi. Hükümlülerin dört gözle beklediği 43 maddelik torba kanun teklifi ile cezasızlık algısının ortadan kalkacağı ifade edildi. Peki, 8. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek? 8. Yargı Paketi maddeleri ne? 8. Yargı Paketi denetimli serbestlik var mı? İşte 8. Yargı Paketi son durum..

8. YARGI PAKETİ SON DURUM

8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi onaylandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen 8. Yargı Paketi kabul edilerek yasalaştı. Söz konusu kanunda "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, silahlı örgüte silah sağlama, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı halinde yargı mercilerince kayyım atanmasına karar verildiği takdirde, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atanabilmesini" içeren düzenleme teklif metninden çıkarıldı. 8. Yargı Paketi maddeleri Resmi Gazete'de yayınlanacak. 1 Haziran'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

8. YARGI PAKETİ MADDELERİ

-Adalet Bakanlığına bağlı Tazminat Komisyonunun görevleri genişletilecek.

-Haksız tutuklama iddiası ve makul sürede yargılanmama iddiaları için önce bu komisyona başvuru şart olacak.

-Adli para cezalarında yüksek artış yapılacak. Kanuna başvuru süreleri yeniden düzenlenecek.

-İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresi 2 hafta olacak.

-Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye çıkacak.

-Makul sürede yargılanma hakkının ihlali iddiası ile yapılan itirazlar ve haksız tutuklama iddiaları için Anayasa Mahkemesi'nden önce Tazminat Komisyonu'na gidilecek.

-1 günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı 100 liradan 500 liraya yükseltilecek.

-Terör örgütüne yardım etme suçu ayrı bir madde olarak Türk Ceza Kanunu'nda yer alacak.

-Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyım atanmasına karar verildiğinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanabilecek.

-Deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak.

-Kesinleşmiş hapis cezasının infazı amacıyla ceza infaz kurumunda bulunan ergin kişi isteği üzerine kısıtlanacak veya kendisine kayyım atanacak.