9. YARGI PAKETİ DENETİMLİ SERBESTLİK SON DAKİKA: 9 Yargı Paketi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? 9. Yargı Paketinde Neler Var?

Mahkumlar ile ailelerinin dört gözle beklediği 9. yargı paketi denetimli serbestlik son dakika açıklaması geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç genel af, denetimli serbestlik gibi maddeleri içeren 9. yargı paketi son durum açıkladı. Vatandaşlar 9 yargı paketinde neler var sorgusu yaptı. Peki, 9 yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte yanıtı..

9. YARGI PAKETİ DENETİMLİ SERBESTLİK SON DAKİKA: 9 Yargı Paketi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? 9. Yargı Paketinde Neler Var?

9. YARGI PAKETİ DENETİMLİ SERBESTLİK SON DAKİKA / binlerce hükümlü ile ailelerini ilgilendiren 9. yargı paketi son durum araştırılmaya başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yeni yargı paketi açıklaması ardından gözler paket içeriğine çevrildi. Ceza sürelerinden denetimli serbestliğe birçok maddeyi içeren 9 yargı paketinde neler var sorgulandı. Hükümlüler ile aileleri 9. yargı paketi denetimli serbestlik son açıklamaya odaklandı. Peki, denetimli serbestlik kaç yıl? 9 yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilenler..

9. YARGI PAKETİ DENETİMLİ SERBESTLİK SON DAKİKA

Kamuoyunun en merak ettiği 9. yargı paketi düzenlemesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "9. Yargı Paketi'yle ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. 9. Yargı Paketi'ni de Meclis tatile girmeden Meclisin gündemine getireceğiz" bilgisini verdi. 9. yargı paketi denetimli serbestlik henüz Meclis'ten geçmedi. 9. Yargı Paketi tüm hazırlıkları tamamlandıktan sonra Meclis'e gelecek.

9 YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

-İki soyadı kullanan evli kadınlara sadece kendi soyadını kullanma hakkı

-Hakim ve savcı disiplin cezaları

-Sporda şiddete yönelik yeni önlemler

-Caydırıcı cezaların artırılması

-TMSF kayyum süresi değişimi

-Hakim ve savcı terfi sistemi güncelleme

-Hakimler ve Savcılar Kanunu değişiklikleri

Kaynak: SABAH