Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çocuğu okuyan ailelere 2024 yılı destek miktarları belli oldu! Okul öncesine bile ödenecek… 6 bin 505 TL hesaplara aktarılacak!

Çocuğu okul çağında olan ailelere 2024 yılı destek ödemeleri devam ediyor. Asgari ücret ve diğer birçok kalemde yapılan zam sonrasında çocuklu ailelere yapılan yardımlar da arttı. Okul öncesinden üniversiteye kadar ödenecek!

Çocuğu okul çağında olan

Maddi açıdan zorluk yaşayan ve çocukları okula giden ailelere devlet tarafından birçok farklı destek veriliyor. Verilen bu maddi destekler sayesinde okul çağındaki çocukların masraflarının önemli düzeyde karşılaması ve ailelerinin yanında yaşamaları da destekleniyor.

2024 Ocak ayı itibariyle asgari ücret başta olmak üzere birçok ücrete zam gelmesiyle birlikte sosyal desteklerin de önemli bir kısmı artırıldı. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocukları için yapılan destek ödemeleri arttı. En yüksek 6 bin 505 TL olarak üniversite öğrencileri için ödenecek.

2024 SED ÖDEME MİKTARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında ödemeler yapılmaya 2024 yılında da devam edecek. Söz konusu destek ile çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi hanelere her ay düzenli olarak yardım yapılacak.

2024 SED ödemeleri kapsamında eğitim kademesine göre ödeme yapılıyor. Bu kapsamda ödeme miktarları ise yeni yılda arttı. Okul öncesi çağında olanlara 3 bin 614 TL, ilköğretim çağındakiler için 5 bin 421 TL, ortaöğretim için 5 bin 782 TL ve yükseköğretimde okuyanlar için 6 bin 505 TL olarak belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Çocuklarının eğitim hayatına devam etmesi ve desteklenmedikleri halde yoksulluğa düşecek olmaları halinde ailelere devlet tarafından yardım ödemesi 2024 yılında da yapılacak.  Başvuru şartları arasında ise bakım tedbiri kararı veirlmiş ve sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendiklerinde ailesinin yanına verilebilecek çocuklar başta olmak üzere bu kapsamda yer alan çocuklar adına yakınlarına ödeniyor.

SED yardımından yararlanmak için e – Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet sayfasında giriş yaparak buradan ‘’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’’ ekranından başvuru adımlarının tamamlanması gerekiyor.