Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emeklilik düzenlemesinde sıra ev hanımlarına geldi! 25 yıllık evli olmak yeterli… Prim desteği verilecek!

Türkiye’de emeklilik sistemi her geçen gün değişmeye devam ediyor. Yeni dönemde ise özellikle ev hanımları için emeklilik konusu merak ediliyor. Peki, ev hanımlarına emeklilik ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

Türkiye’de emeklilik sistemi her

Türkiye’de 2024 yılında da emeklilik ve çalışma hayatına dair birçok yeni düzenleme gündeme geliyor. Özellikle bir yandan kademeli emeklilik sistemi, EYT yasasının kapsamının genişletilmesi ve ev hanımlarına emeklilik konusu çok sık tartışma yaratıyor.

Ev hanımlarına emeklik konusu ise kısa süre önce TBMM Dilekçe Komisyonuna yapılan başvurular arasında ilk sıralarda yer alıyordu. Evlilik hayatında 25 yılı dolduran kadınların emekli olabilmelerine imkan sağlayacak yasal düzenlemenin ne zaman çıkacağı konusu da merak ediliyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİKTE SON DURUM NE?

Yeni torba yasa ile hayatımıza girmesi beklenen yeniliklerden biri olarak değerlendirilen ev hanımlarına emeklilik konusu tartışma yaratmaya devam ediyor. Torba yasa teklifinde en dikkat çeken konu başlıklarından biri olan ev hanımlarına emeklilik ile ilgi detaylar da yavaş yavaş ortaya çıktı.

Kendine ait aktif bir herhangi sigortası olmayan ev hanımlarının sigorta sistemine dahil edilmesi planlanıyor. İsteğe bağlı sigorta sistemi kapsamında özellikle 25 yıl evli kalan kadınların bu haktan yararlanabileceği aktarılıyor. Bu sayede kadınlara yaşlılıklarında sosyal güvence sağlanmış olacak.

EV HANIMLARINA DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK!

Uzun süredir kurulması gündemde olan Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ve faaliyet geçmesi ile yeni birçok sosyal desteğin de verilmesi bekleniyor. Bu kapsamda ev hanımlarının emeklilik için ödeyecekleri isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devletin ödemesi planlanıyor.

Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayarak bu kişilerin emekli olma hakkı elde etmelerinde devlet desteği uygulanacak. Ancak henüz yasal düzenleme netlik kazanmadığı için başvuru şartları ve diğer detaylar da bilinmiyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ev hanımları için yapılacak yeni yasal düzenleme sayesinde ev hanımları devlet destekli olarak emekli olabilecek. Ayrıca Bağ Kur ve SSK primlerinin de eşitlenmesi gibi başka konular da yer alıyor. Torba yasanın yürürlüğe girmesi ile detayların netleşmesi bekleniyor.