Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Düzce Belediye

FARUK ÖZLÜ KİMİDİR?

Faruk Özlü, 19 Kasım 1962’de Düzce’de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Düzce’de tamamlamıştır. Eğitimine İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde makine mühendisi olarak devam etmiş ve bu alanda mezun olmuştur. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamlamıştır. Eğitimine uluslararası bir boyut kazandırmak için İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde ise Üst Düzey Yönetici eğitimi almıştır.

Profesyonel kariyerine 1987 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. Daha sonra 1990 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda görev almıştır. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda çeşitli görevler üstlenmiş ve önemli projelerde çalışmıştır. Ayrıca Türk Uçak Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI), Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Teknopark İstanbul ve Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş. (STM) gibi şirketlerin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

 

Siyasi kariyerine 2015 yılında girmiş ve 25. Dönem Düzce Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilmiştir. 2016 yılında ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapmıştır. Bu dönemde önemli kanun ve projelerin hazırlanmasına öncülük etmiştir.

Faruk Özlü, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli bir kadındır ve iki çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve bu görevi halen sürdürmektedir. Özellikle savunma sanayi ve teknoloji alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınır ve Türkiye’nin sanayi gelişimine katkı sağlamış bir isimdir.