Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 Aile Destek Ödemesi ne zaman yapılacak? 1900 TL devlet desteği şartları neler? Başvuru şartları ve ödeme tarihleri…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipleri için 2024 yılında da devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Her ayın belirli döneminde Haziran ayına kadar ödenecek. İşte 2024 aile destek ödemesi detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2024 yılında da ihtiyaç sahibi ailelere devlet desteği verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda bir süredir uygulanan Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler Ocak 2024’te de hesaplara geçecek.

Ocak ayının gelmesiyle 2024 yılının ilk destek ödemelerini heyecanla bekleyen birçok vatandaş ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Öte yandan 2024 yılında söz konusu ödemelere zam gelip gelmediği konusu da merak ediliyor.

2024 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2024 yılında yapılacak olan Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerde henüz bir zam açıklaması bulunmuyor. 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere yapılan ödemeler gelir durumuna göre yapılıyor. Bu kapsamda en düşük 850 TL, en yüksek 1.250 TL ödeme yapılıyor.

Çocuk bileşeni desteğinden yararlanılması halinde, ailedeki çocuk sayısına göre değişmekle birlikte 350 TL ile 650 TL arasında bir ödeme daha yapılıyor. En yüksek miktarda bu ödemeleri alan kişiler 1.900 TL destekten yararlanabiliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile Destek Programı kapsamında Ocak 2024’ün ilk destek ödemelerinin ayın 15 – 31’i arasında yapılması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yeni yılda yapılacak destek ödemelerinin detaylarının duyurulması bekleniyor. 2024 Haziran ayına kadar devam edecek bu destek ödemesinin uzatılıp uzatılmayacağı konusu ise merak ediliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı’ndan yararlanmak isteyenlerin e – Devlet üzerinden başvuru yapmaları ya da bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek buradan şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Türk vatandaşı olan ve yurt içinde ikamet eden, 18 yaşından büyük olan düşük gelirli aileler Aile Destek Programı’ndan yararlanabiliyor.