Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolar adil değerine doğru ilerliyor! Selçuk Geçer’den dolar kurunun gerçek değerine ilişkin şok açıklama: ’50 TL’nin üzerinde olmalı’

Uzman isimlerden piyasalar hakkında 2024 öngörüleri gelmeye devam ediyor. Selçuk Geçer, doların adil değerine ulaşması gerektiğinin altını çizerek asıl seviyeye dikkat çekti. Dolar 50 TL ve üzerinde olmalı…

Uzman isimlerden piyasalar hakkında

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından enflasyonla mücadele kapsamında alınan faiz artırma kadarları doların güçlenmesini sağladı. Bir yandan küresel düzeyde dolar güç kazanırken, diğer yandan yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz indirme kararları, yanlış para politikaları ve ekonomik diğer etkenler TL’nin de değer kaybı yaşamasına neden oldu.

Dolar güçlenirken TL’de yaşanan değer kaybı sonrasında dolar/TL rekor bir seviyeye tırmandı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer ise doların adil değerine ulaşabilmesi için bu yükselişin devam etmesi gerektiğini söyledi. Şu an da dolar 29 TL olmadığını aktaran Selçuk Geçer, doların gerçek değerini paylaştı.

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ NE KADAR?

Piyasalar hakkında yeni analizlerde bulunan Selçuk Geçer, özellikle para piyasalarında Türkiye’de yaşanan çifte kur durumuna işaret etti. Doların mevcut değerinin 29 TL olmadığını ifade eden Selçuk Geçer, yurt içindeki üreticilerin maliyet hesabını mevcut kur üzerinde değil, dolar kurunun adil değeri olan fiyattan yaptıklarının altını çizdi.

Yaşanan durumun çifte kur ya da çifte zam etkisi meydana getirdiğini aktaran Selçuk Geçer, dolar kurunun adil değerine dikkat çekti. Şu an ekranlarda görülen 29 TL seviyesini reel sektör ve üretici tarafından bu 40 liradan belirlendiği, sonrasında ise dolar 40 TL’ye geldiğinde ise dövizin reel değerinin 60 TL olduğunu aktardı. 45 TL seviyesinin itidalli olarak kullanıldığını ifade eden Selçuk Geçer, asılda doların olması gereken değerin 50 TL ve üzerinde olduğunu aktardı.

DOLAR ALIŞ SATIŞ NE KADAR OLDU?

10 Ocak 2024 Çarşamba itibariyle yeni yılın ikinci hafta ortasında dolar/TL 29,90 TL alış ve 29,93 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor. Dolar kurunda yükseliş trendinin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Uzmanların 2024 dolar tahminleri ise dikkat çekiyor.