Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Döviz kurları hafta ortasında rekor kırdı! Dolar 30 TL sınırına dayandı… Euro kaç TL oldu? 10 Ocak döviz fiyatları

Doğrudan ve dolaylı olarak pek çok gelişmeden etkilenen döviz kurları, 2024 yılına yeni rekorlar ile başladı. Dolar kurunda tarihi seviyeler kayda geçerken euroda da ciddi bir hareketlilik gözlendi. İşte 10 Ocak 2024 tarihli güncel döviz fiyatlarına dair ayrıntılar…

Doğrudan ve dolaylı olarak

2019 yılının sonunda Çin’de patlak veren 2020 yılının başı itibari ile ise ülkemiz dahil olmak üzere onlarca ülkede etkili olan pandemi, sağlık alanının yanı sıra ekonomi alanının da ciddi hasarlar almasına yol açtı. Üretimin durma noktasına geldiği yıllardan bu yana kontrol altına alınmış olan salgına rağmen arzu edilen seviyelere ulaşamayan ekonomik parametreler, gündelik hayat şartlarının da oldukça ağırlaşmasına yol açtı.

Pandemi ile başlayan sonrasında ise savaşlar ve diğer gelişmeler ile devam eden yüksek enflasyon problemi, merkez bankalarının faiz politikalarında değişikliğe gitmelerine yol açtı. Bu süreçte enflasyonda halen arzu edilen rakamlar gözlenmezken döviz kurları da atağa kalktı. Faiz kararlarının yanı sıra ülkelerin savaş durumları, üretim alanları ve daha pek çok faktörden etkilenen döviz kurları, Türk Lirası’nın da değer kaybı yaşamasına yol açtı.

2023 yılının sonlarına doğru yükselişe geçen 2024 yılının ilk haftası itibari ile ise yeni rekorlara imza atan döviz kurları, bugün de şaşkınlık yaratan seviyeler ile gündeme geldi. Dolarda ve euroda gözlenen yeni rakamlar, birçok tüketiciyi endişelendirdi.

DOLAR NE KADAR OLDU 10 OCAK?

Son işlem gününü 29,97 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, yeni güne de hareketli başladı. Gün içerisinde okları yukarda olan dolar kuru saat 15:43 itibari ile 29,9663 TL alış 29,9738 TL satış seviyelerinden işlem görüyor.

EURO KURU NE KADAR OLDU 10 OCAK?

Dolarda yükseliş gözlenmeye devam edilirken euroda da ciddi bir hareketliliğin yaşandığı kayda geçti. Son işlem gününü 32,8383 TL seviyesinden kapatan kur, yeni güne yüzde 0,33’lük bir artış ile başladı. Şu saatlerde ekranlarda gösterilen euro alış fiyatı 32,8315 TL, satış fiyatı ise 32,8451 TL olarak bildiriliyor.