Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaşlılara devlet destekleri devam ediyor! Artık 3504 TL olarak ödenecek… Zamlı yaşlılık aylığı ne zaman yatacak?

2024 yılı devlet destekleri artırıldı. Bu destekler arasında özellikle yaşlılara ve emeklilere yapılan yardımlar merak ediliyor. Peki, Ocak ayı yaşlılık aylığı ödemesi ne kadar? Ödemeler ne zaman ve kimlere yapılacak? İşte detaylar…

2024 yılı devlet destekleri

Toplumun birçok kesiminden ihtiyaç sahipleri için başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere devletin birçok farklı kurumu üzerinden destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu destek ödemeler sayesinde vatandaşların nakit ihtiyaçlarının karşılanması destekleniyor.

Ocak ayında yaşlılara yapılan destek ödemeleri de bu kapsamda devam ediyor. 2024 yılı için memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ve asgari ücret artışı sonrasında birçok sosyal yardım da artırılmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2024 Ocak ayında yeni dönem için üçer aylık dönemlerde ödemeler zamlı şekilde yapılmaya devam edecek.

2024 YAŞLILIK AYLIĞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2024 Ocak ayı itibariyle yaşlılık maaşı ödemeleri hesaplara geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 65 yaş aylıklarının 9 Ocak 2024 tarihi itibariyle hak sahibi tüm yaşlıların hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Yeni yıldan itibaren bundan sonraki ödemeleri zamlı olarak alacak 65 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahipleri bu yolla desteklenecekler. Nakit ihtiyaçlarının bir kısmının karşılanmasına yönelik ihtiyaç sahibi kişilere devlet tarafından destek verilmeye devam ediyor.

2024 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

2024 yılında asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretler artırıldı. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre yapılan bu artışlar sonrasında sosyal destek ödemelerinde de yeni tarifler geçerli olmaya başladı. Ocak ayı itibariyle zamlı olarak devlet destekleri ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başladı.

Maaşlarda yapılan artışlarla beraber 2023 Temmuz ayı itibariyle 2 bin 348 TL olan yaşlılık aylığı, 2024 Ocak ayından itibaren yapılan yeni zamlar sonrasında 3.504,84 TL’ye çıkarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise yaşlılık maaşlarında artış yapıldığı ancak zamlı maaş ödemlerinin hak sahiplerine Şubat 2024’ten itibaren verileceğinin altı çizildi.