Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Grev kararı almışlardı: O sendikada gün belirlendi

Kocaeli’deki binlerce metal işçisini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmelerine ilişkin Türk Metal, Birleşik Metal ve Özçelik İş Sendikaları ile MESS arasındaki son görüşmede MESS’in teklifi yüzde 69 oldu ancak sendikalar verilen teklif karşısında masadan kalkarak grev kararı aldı. Grevin tarihi belli oldu.

Kocaeli'deki binlerce metal işçisini

Kocaeli’de binlerce metal işçisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci devam ediyor. MESS ile sendikalar arasında süren pazarlıkta son yapılan toplantıda MESS yüzde 60 teklif etti ancak sendikalar teklifi yeterli bulmadı ve masadan kalkarak grev kararı aldı. 19 Ocak’ta 4, 23 Ocak’ta 3 ve 24 Ocak’ta da 3 olmak üzere üst üste grev yapacak. 

TARİHLER NETLEŞTİ

MESS’in teklifinin ardından masadan kalkan Türk Metal ve Birleşik Metal sendikalarından Birleşik Metal Sendikası aldıkları grev kararına ilişkin detayları paylaştı. Sendika yaptığı açıklamada Gebze 1 ve 2 No’lu ve Kocaeli Şubesi’nin örgütlü olduğu 10 fabrika ve 26 işletmede greve çıkılacağı bilgisine yer verilirken, 19 Ocak’ta 4 işyeri ve fabrikanın yanı sıra  23 Ocak’ta 3 ve 24 Ocak’ta 3 olmak üzere grevler yapılacak.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yer alan Türk Metal Sendikası ise greve dair herhangi bir gün bilgisi paylaşmadı.