Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ercan: Kimseye destek olmayacağız

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan yaptığı açıklamada ne kendisinin ne de yönetiminin önseçimde bir adayı desteklemediğini ifade etti

CHP İzmit İlçe Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını ağırladı. KYÖD lokalinde gerçekleşen buluşmada Ercan, siyasi gündemi de değerlendirdi. Basın mensuplarının gününü kutlayan Ercan, “Önemli bir görev. Türkiye’de son dönemlerde iktidarın her alanda yozlaştığı gibi sizlerin üzerinde de ciddi baskılar var. O kadar önemli bir görev yapıyorsunuz. Sahadasınız, hızlıca haber girmek zorundasınız. En hızlı şekilde kamuoyu ile bilgileri paylaşıyorsunuz” dedi.

“ÖRGÜTÜN SÖZ SAHİBİ OLMADIĞI YERDE YOKUZ”

Önemli bir sürece girildiğini ifade eden Ercan, “31 Mart yerel seçim süreci aday belirleme süreci olarak ocak ayı sonunda bitiyor. Sizler merakla izmit ne olacak? İzmit’in adayı ne olacak diye haber peşinde koşturdunuz? Kamuoyunda süren tartışmalar vardı. Fatma Hanımın dışında başvuru yapan 4 isim vardı. Genel merkezimiz bir karar verdi. Kongre de söylemiştik. Üyenin içinde olabileceği, üyenin karar alacağı, örgütün söz sahibi olmadığı hiçbir konuda ilçe yönetimi olarak olmayacağımızı söylemiştik. En nihayetinde genel merkezimiz, il örgütümüz, ilçe örgütümüz, ve belediye başkanımız talebi ile üyelerin oy kullanacağı bir ön seçim süreci yaşayacağız” dedi

“TÜM ADAYLARA EŞİTİZ”

Ön seçimi 21 Ocak günü yapılacağını ifade eden Ercan, “Üye sayısının fazla olması nedeni ie 20 sandık kurmamız gerekecek. Muhtemelen sabah 8 sularında başlayıp akşam 17.00’a kadar sürecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile görüştük. Karar verecekler. Merkezde olan bir okulumuzda ön seçim sürecini gerçekleştireceğiz. Aday adayı arkadaşlarımız üyelerimiz mahalle temsilcileri ile görüşmeye başladı. Bir kez daha aday adaylarına başarılar diliyorum. 1 hafta uzun bir süre değil. CHP’nin kültürü ve geleneği sandığı sever. Gerek ben ilçe başkanı, gerekse ilçe yöneticileri tüm adaylara eşit” dedi.

“KİMSEYE DESTEK OLMAYACAĞIZ”

Magazinsel haberler olduğunu ifade eden Ercan, “Gökhan Ercan ve yöneticileri şunu destekliyor gibi şeyler yazılıyor. Magazinsel ortamlardan uzaklaşmaya çalışıyorum. Partilileri kamuoyunda tartışmayan bir ilçe başkanı olacağımı söylemiştim. Bizim görevimiz demokrasi şöleninde kimseye yaslanmadan, kimseden destek almadan yapacağız. Kendi içimizde bir yarış. Bizim de bir oyumuz var. Bununla ilgili ne örgütümüz ne de biz destek içerisinde olmayacağız. Bu konuda çok hassasım. Buradan da Ankara’ya gideceğiz. Genel Merkez ile süreci değerlendireceğiz” dedi.

“AKP’YE YÜRÜMEYİ ÖĞRETTİK”

Seçildiğimizden beri bütün Kocaeli peşimizde takıldı. Milli bayramlarda AKP’ye yürümeyi öğrettik. Sosyal belediyecilik farklı bir şey. Vatandaş, Cumhuriyet Halk Partisinden ve onun adayından vazgeçmeyecek. Güçlü bir şekilde destek verecektir. Dalga geçercesinde oy çoklukları ile iş yaptıramaz hale getiriyorlar” dedi.

“HEM PARTİNİN HEM FATMA HANIMIN MEMNUNİYETİ”

Anketlerde yüzde 72 memnuniyet anketi olan bir isminde neden tekrar yarışa sokulduğu sorusuna yanıt veren Ercan, “Kendisi Genel başkanın aradığını ve bir eğilim yoklaması yapmak istediğini ve kendisinin de bu sürece dahil olmak istediğini ifade etti. Yüzde 72 memnuniyet olması gayet keyif verici bir durum. Bu hem Fatma Hanım’ın hem partinin memnuniyeti. Cumhuriyet Halk Partisi Demokrasi partisidir” dedi.