Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu tüyo hem israfı önleyecek hem de damak çatlatacak! Zeytinyağının bozulmaması için…

Sağlığa faydaları ile bilinen yanı sıra lezzeti ile de birçok kişinin vazgeçilmezi olan zeytinyağı, işin uzmanları tarafından birtakım püf noktaları ile gündeme getirildi. Zeytinyağı için doğru saklama koşullarını paylaşan uzmanlar, ayrıntıları aktardı.

Sağlığa faydaları ile bilinen

Doğal içerikler ile beslenmenin sağlık üzerinde oldukça etkili olduğunu belirten uzmanlar, özellikle mevsiminde besin tüketiminin son derece önemli olduğunu vurguladı. Günümüz seracılık koşullarında her mevsimde her türlü meyve ve sebzenin üretilebildiğini ancak bu durumun insan sağlığı üzerinde beklentilerin altında kalan bir fayda sağladığını ifade eden uzmanlar, özellikle zeytinyağı tüketimine dikkat çekti.

Ülkemiz verimli topraklarında yetiştirilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağının küçükten büyüğe herkes tarafından mutlaka tüketilmesi gerektiğini yanı sıra bu besinin alternatif tıpta da yerinin olduğunu belirten uzmanlar, bu noktada zeytinyağının nasıl saklandığının da oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yanlış koşullarda saklanılan zeytinyağının zaman içerisinde bozulduğunu ifade eden uzmanlar, doğru saklama koşullarını peş peşe sıraladı. İşte detaylar…

ZEYTİNYAĞI MUHAFAZASINDA KAP SEÇİMİ

Zeytinyağının doğru bir şekilde muhafaza edilebilmesi için kap seçimine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kap tercihlerinin özellikle renkli cam veyahut da seramik kaplardan yana yapılması gerektiğini ifade etti. Bu tip kapların zeytinyağının bozulmasını engellediklerini belirten uzmanlar, bu sayede uzun süreli tüketimin de mümkün olduğunu vurguladı.

ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANMALI?

Zeytinyağının uygun bir kaba aktarıldıktan sonra mutlaka oda sıcaklığında saklanması gerektiğini belirten uzmanlar, ayrıca ışık ve sıcaklık değişiminden de uzak durulması gerektiğini ifade etti. Yanı sıra uzun süreli zeytinyağı tüketimi için hava temasının kesilmesi gerektiğini de belirten uzmanlar, bunun için zeytinyağı kaplarının mümkün olduğunca sıkı kapatılmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca kapakların her daim temiz tutulmaları gerektiğini de ifade eden uzmanlar, aksi takdirde o zeytinyağının faydadan çok zarara sebep olabileceğinin altını çizdi.

İhtiyaç fazlası alınan zeytinyağı için de birtakım önerilerde bulunan uzmanlar, bu noktada derin dondurucuları işaret etti. Dondurucuda saklanılan zeytinyağında oksidasyon sürecinin yavaşladığını belirten uzmanlar, bu sayede besinin uzun süre boyunca tazeliğini koruyabileceğini vurguladı.