Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karaosmanoğlu ile neden görüştü? “Kendi iç işlerimizi sormayı zül sayarım”

YRP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal, KBB eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ben tecrübeye hürmet duyan biriyim. Soru sormak benim vazifem”

YRP Kocaeli Büyükşehir Belediye

Yeniden Refah Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 20 Aralık tarihinde Doğan Aydal olarak açıklanmıştı. Aday gösterildiği günün üzerinden 23 gün geçtikten sonra Aydal bugün Kocaeli’de ilk basın toplantısını ve sunumunu yaptı. Kentsel dönüşüm ile ilgili soruları yanıtlayan Kentsel dönüşümün iki tarafı sıkıntılıdır. Herkes kentsel dönüşümü yıkılmakta olan binalar için konuşur. Yeni binalar da yıkılabilir. Taban sistemlerinin değişmesi lazım. Bunların da çözümü için çalışıyoruz” dedi.

“ADAYLIĞI ÇEKİLECEK Mİ?”

İstifası istendiği iddialarına da cevap veren Aydal genel merkezden yapılan paylaşıma da cevap verdi. Aydal, “Paylaşmalarına ihtiyaç bile yoktu. Ben konuşurken kendi fikirlerim diye anlatıyorum. Genel Başkan adına konuşmuyorum, bu işin söz kesicisi Genel Başkan Fatih Erbakan’dır. Adaylığının niye geri çekilmeyeceğini açıklayan Aydal, “İlan ettiğimiz hiçbir adayı geri çekmeyeceğiz dedi. Genel Başkanımız tutarlı biridir” dedi.

DOĞAN AYDAL NE YAPSIN?

23 gündür neden sadece 1 kere Kocaeli’ye sorusunu yanıtlayan Aydal, “ Doğan Aydan ne yapsın? Genel Başkan Vekili, Televizyonların çağırdığı 3 isimden biri televizyonların çağırdığı 3 kişiden biri. Elinizdeki kitapçıkları kim hazırladı? Bunların hazırlığı, bu bölgeye ait çalışmaların tamamlanması. Buradayım ama siz görmüyorsunuz. Olmadığım günlerde bile geceleri 04.00’a kadar çalıştığım günler var. Gelmediğim günlerde etkime bakın. bütün şehir beni tanıdı dı tanımadı mı? Yarından sonra daha da tanıyacaklar. Ben sokakları rahat dolaşan biriyim. Sevgili halkım ile kucaklaşacağız. Ben buraya görev yapmaya geldim. Bir sebepten dolayı olmazsa son rüyam bu değil. Ben elimden geleni yaptım” dedi.

“TECRÜBEYE HÜRMET DUYARIM”

İbrahim Karaosmanoğlu ziyaretinin sebebini ve konusunu anlatan Aydal, “Ben tecrübeye hürmet duyan biriyim. Kendisini önceden tanıyorum. Kardeşi Hüseyin beyi Ankara’dan tanıyorum. Bir vesile abisini de tanıyorum. Her kişi geçmişte ne yaptı diye incelemek zorundayim. Monorayı Karaosmanoğlu Bey’in neden yapmadığını sordum. Bunu sormak benim vazifem. O kadar. Hangi ilçeye kimi atacağımız konusunda il başkanımız ve eski il başkanım danıştığım kişidir. Dolayısıyla Mehmet Aras beyi yabana atmayın. Buranın gelmişini geçmişini biliyor. Her fikre hürmet eden biritim. Kendi iç işlerimiz ile soru sormayı zül ederim” dedi.

“YÜREĞİ YETİYORSA GELSİNLER”

Daha sonra söz alan İl Koordinatörü Mehmet Aras, “Gözlerinizle gördünüz, kulaklarınızla duydunuz. Kocaeli’de 1923 yılından beri 109 yılda 245 belediye başkanı geldi. Bunların yüzde 80 ile çalıştım. Bunların içinde esnaf vardı, asker vardı bunların içinde bir tane bilim adamı yoktu. Milli görüş olarak Kocaeli’ye bilim adamı getirdik. Atatürk’ü tanımadım İsmet İnönü’den bu yana hepsini tanıdım. Oy versin vermesin arkasından dua edilen tek isim Necmettin Erbakan. Yürekleri yetiyorsa hodri meydan. Doğan Aydal, bütün adayları televizyona davet ediyor. Yürekleri yetiyorsa gelsinler. Öyle bir konuştu ki Mevlüt dinler gibi dinlediler” dedi.