Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehitlerimiz ve Gazze’ye ateşkes yürüyüşü!

İzmit’te Filistin için yürüyüş yapan Milli Kuruluşlar Birliği ve Filistin’e destek platformu ateşkes çağrısında bulundu

İzmit’te Filistin için yürüyüş

Filistin’e Destek Platformu ve Milli Kuruşlar Birliği İsrail tarafından saldırı altında olan Filistin ve Pençe-Kilit Bölgesinde verilen 9 şehit için yürüyüş gerçekleştirdi. Merkez Bankası önünde başlayan yürüyüşte ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atılırken yürüyüş Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen dua ve yapılan açıklama ile sona erdi.

ORADAYDILAR

Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl başkanı Şahin Talus, Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Başkanı Muhammed Hanefi Akbulut, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti eski İl Başkanları Mahmut Civelek, Abdullah Eryarsoy ve vatandaşlar katıldı.

“KILICINIZ KESKİN OLSUN”

Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Hanefi Akbulut, “Öfkemiz acımızdan daha büyüktür. Hain pusu ardından şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan Türk silahlı kuvvetlerimize, Mehmetçiklerimize ve tüm güvenlik güçlerimize dua ediyor kahramanlıkları ile gurur duyuyoruz. Kılıcınız keskin olsun. Türk Milleti’nin birliğini yıkmaya çalışan bölücü terörün sözcü ve destekçilerini ne mecliste ne de medyada görmek istemediğimizi bir kez daha beyan ediyoruz.

“TÜM DÜNYANIN HUZURUNA KAST EDİYOR”

Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykırım yapanlar aynı şer odakları. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız. Apertheid rejimi işgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor. Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp.

“HERKES HAREKETE GEÇMELİ”

Mısır Hükümeti’nin Gazze’de ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin şehre girebilmesi için Refah Sınır Kapısı’nı bir an önce tamamen açması gerekiyor. Refah Sınır Kapısı’ndan insani yardımların geçişine izin verilmemesi Gazze’de yaşanan acıların daha da artmasına sebep oluyor. Buradan bir kere daha acil ateşkes çağrımızı yineliyoruz. Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.