Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Filistin yürüyüşünde dikkat çeken döviz! Protokole doğru tuttu

İzmit’te gerçekleştiren Filistin’e destek yürüyüşünde protokole doğru “İsrail’e sevkiyat durdurulsun” yazılı döviz açan kişiler dikkat çekti.

İzmit’te gerçekleştiren Filistin’e destek

Filistin’e Destek Platformu ve Milli Kuruşlar Birliği İsrail tarafından saldırı altında olan Filistin ve Pençe-Kilit Bölgesinde verilen 9 şehit için yürüyüş gerçekleştirdi. Merkez Bankası önünde başlayan yürüyüşte ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atılırken yürüyüş Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen dua ve yapılan açıklama ile sona erdi.

PROTOKOLDEN İLGİ

Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl başkanı Şahin Talus, Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Başkanı Muhammed Hanefi Akbulut, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Başbakan eski Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti eski İl Başkanları Mahmut Civelek, Abdullah Eryarsoy ve vatandaşlar katıldı.

“PROTOKOLE KARŞI DİKKAT ÇEKEN DÖVİZ”

“Şehitlerimize rahmet, teröre lanet” yazılı pankartı tutarak yürüyen protokol daha sonra basın açıklamasını dinledi. Duaların da edildiği basın açıklamasında, yürüyüşe katılan bir vatandaşın açtığı döviz oldukça dikkat çekti. “Gazze’de bombalama devam ederken İsrail’e ticaret devam ediyor. İsrail’e sevkiyat durdurulsun. Kasım 2023’te İsrail’e ihracat 301 milyon Dolar, Aralık 2023’te İsrail’e ihracat 431 milyon Dolar” yazılı döviz açan vatandaş açıklama boyunca protokolün karşısına geçip dövizi protokole doğru tuttu.

GBT SORGUSU YAPILDI

Hükümetin İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmesini isteyen vatandaşın dövizi protokolün de dikkatini çekti. Açıklama sonra kısa bir mesafeliğine şahsı takibe alan polis ekipleri, şahsın dövizleri yürüyüş yoluna bırakması sonrası yanına giderek GBT kontrolü yaptı.