Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak MB PPK toplantısı ne zaman?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ocak ayı faiz kararı, ekonomik gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), 2024 yılının ilk toplantısını yapmaya hazırlanıyor. Merkez Bankası’nın faiz kararı, 2023 yılının sonunda politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5’e çıkarmasıyla gündemde önemli bir yer tutuyor. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun 2024 yılının ilk faiz kararını açıklayacağı tarih belirlendi. TCMB Ocak ayı faiz kararı, 25 Ocak 2024 tarihinde saat 14.00’te kamuoyu ile paylaşılacak. Geçtiğimiz yılın son faiz kararında politika faizini artıran Merkez Bankası, bu kararla ekonomik dengeleri koruma amacını sürdürüyor.

Aralık ayındaki toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5’e yükselten TCMB, finansal piyasalarda ve ekonomideki gelişmelere uyum sağlama adına önemli adımlar atmıştı. Şimdi, gözler 2024 yılının ilk faiz kararında, ekonomik istikrarın devamı ve enflasyonla mücadele politikalarındaki duruma çevrilmiş durumda.

TCMB’nin 25 Ocak’ta açıklayacağı faiz kararı, finansal piyasalarda ve ekonomide etkiler yaratarak yeni bir dönemin habercisi olacak. Faizdeki bu gelişmeler, yatırımcılar ve ekonomiyle ilgilenen bireyler tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.