Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fulya Öztürk neden gündem oldu? Fulya Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi?

CNN Türk’ün özel haberler

CNN Türk’ün özel haberler şefi Fulya Öztürk’ün hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte, Fulya Öztürk ile ilgili detaylı bilgiler:

Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Seyhan, Adana’da dünyaya gelmiş bir Türk gazeteci, haber muhabiri ve sunucusudur. Adana Gündoğdu Koleji’nde lise eğitimini tamamladıktan sonra, iletişim alanında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünü kazandı. Üniversite eğitimine başladığı 2006 yılında televizyonculuk kariyerine adım atan Öztürk, 2007 yılında Doğan TV’nin “Staj On Air” programı kapsamında Star TV’de staj yapma fırsatı buldu.

Profesyonel kariyerine 2008 yılında CNN TÜRK Programlar Departmanı’nda başlayan Öztürk, 2010 yılında CNN TÜRK Haber Merkezi’nde görev aldı. Üç yıl boyunca Kurgu Editörlüğü yaptı ve birçok belgesel ile haberin kurgusunu hazırladı. 2013 yılında Saha Muhabirliği’ne geçiş yaptı.

35 yaşındaki Fulya Öztürk, çeşitli üniversitelerden ve derneklerden aldığı ödüllerle dikkat çekti. 2015 yılında İzmir’e kaçmak isteyen Suriyelilerin kaçak yollarla göç etme hikayesini anlatan “Sığınamayanlar” belgeselini yayınladı. Kariyeri boyunca “Yılın Muhabiri” ve “En İyi Özel Haber” gibi birçok ödüle layık görüldü.

TEDx konuşmacısı olarak da bilinen Fulya Öztürk, 12 Temmuz 2021 tarihinde FOX’a transfer olarak “Fulya ile Umudun Olsun” programını sunmaya başladı. Ancak, 2 Aralık 2021 tarihinde ikinci kez COVID-19 hastalığına yakalandı ve bir süre ekranlardan uzak kaldı. Programı, 10 Haziran 2022’deki son bölümüyle yayın hayatına son verdi. 2022 yılında CNN Türk’e geri dönen Öztürk, Saha Muhabirliği’nin yanı sıra CNN TÜRK Haber Merkezi’nin Özel Haberler Şefi olarak görev aldı.