Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık düğmeye bastı, hane için ayrı çocuk için ayrı ödeme yapılacak! Tam 2650 TL…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bir ödeme dönemi daha geldi. Bu ay ödemeler kapsamında yapılacak değişiklikler bakanlıkça bildirildi. İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler

Birçok destek ödemesi ile nakde ihtiyacı olanları desteklemeyi sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılının ilk ödemeleri için düğmeye bastı. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan bu yılın ilk ödemelerine ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zamlı ödeme tutarlarıyla birlikte zamlı destek ödemelerinin gerçekleşeceği tarihe ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi.

Sosyal destek ödemelerine ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destek ödemeleri kapsamında yeni tutarlar belirledi. Özellikle pandemi sonrasında Türkiye’de birçok hanenin yararlandığı Türkiye Aile Destek Programı ödemelerine dair bir açıklama gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemelerin miktarlarında artışa gittiğini duyurdu. Yapılacak olan ilk zamlı ödemelerin tarihi netleşirken, ödemeler ortalama 1.900 TL’yi buldu. İşte ayrıntılar…

PROGRAM KAPSAMINDA ÖDEMELER ARTACAK

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında son ödemeyi 20 Aralık ile 31 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 ödemeleri için düğmeye bastı. Yeni yılda da benzer bir ödeme takvimi yürütecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemelere zam gerçekleştirdiğini duyurdu. 850 TL’den 1.250 TL’ye çıkan ödemeler, 1.250 TL’lik en yüksek ödeme kapsamında ise 2.000 TL’ye kadar ulaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan zamlı olarak yapılacak olan ilk ödeme tarihine ilişkin de açıklama geldi.

ZAM, ŞUBAT AYINDA ÖDEMELERE YANSIYACAK

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlananlara ayrıca 350 TL ile 650 TL arasında çocuk desteği bileşeni desteği veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu desteğin yeni yılda da devam edeceğini duyurdu. Böylece minimum 1.250 TL aile desteği, maksimum 650 TL çocuk yardımı alan bir hane 1.900 TL ödeme almış olacak. Yeni yılda destekten yararlananlar en az 1.600 TL ödeme alacakken, en yüksek 2 bin 650 TL ödeme alabilecek. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zamlı olan ilk ödemeleri şubat ayı itibariyle hesaplara geçecek.