Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahkumlara af çıkacak mı, ne zaman? 8. Yargı Paketi infaz düzenlemesinde neler var?

Meclis, 16 Ocak itibarıyla

Meclis, 16 Ocak itibarıyla tatile son vererek çalışmalarına başlıyor. Adalet Bakanlığı ve Torba Yasa kapsamında üzerinde çalışılan 8. Yargı Paketi’nin, tatil sonrası Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Bu paket, mahkum ve mahkum yakınlarını yakından ilgilendiren birçok düzenlemeyi içeriyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “genel af” konusunun gündemde olmadığını belirterek, “Afla ilgili bir husus gündemde değil şu anda.” dedi.

Taslak maddelere göre, hükümlü cezasının en az yüzde 40’ını cezaevinde çekecek. Ayrıca, anneye ve baba ile çocuk arasındaki soy bağının reddi davası açma imkanı tanınacak. Evlat edinenlerin isimleri, evlatlığın kimliğine anne ve baba adı olarak yazılabilecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, paketin 60’tan fazla maddeden oluştuğunu ve cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. Hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi öngörülüyor. Ayrıca, mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip hukukçuların sınavsız olarak ara bulucu olmalarına olanak tanınıyor.

Meclis’in çalışmalarının başlamasıyla birlikte, yeni yargı paketi taslağına ilişkin gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.