Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sarı’dan fiyat etiketi tepkisi! “Yetkili merciler görevlerini yapmıyor”

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, asgari ücret zammı sonrası fiyat etiketlerinin hemen değiştirilmesine tepki göstererek, “mercilerin görevinin başında olması lazım. Böyle bir şey olamaz. Görev yeterince yapılmıyor” dedi.

Lastik İş Sendikası Genel

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün başladı. TİS görüşmeleri sonrası basın açıklaması yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, emekli maaşlarının düşük kalmasını ve asgari ücret zammı sonrası etiketlerin hemen değiştirilmesini eleştirdi. Sarı yetkili mercilerin işlerini yapmadığını ifade etti.

“ANORMAL BİR DURUM”

Sarı yaptığı açıklamada, “Geçmiş ile kıyasladığımızda emekli maaşı asgari ücretin üstündeydi. Şimdi en düşük maaş 7 bin 500 lira. Olması gereken en büyük sorun asgari ücret düzeyinde bir politikanın yaygın olması. Asgari ücret seviyesin emeklilerin çıkması lazım. Piyasada da sıkıntı var. Asgari ücrete zam gelmeden fiyatların değişmesi de anormal.

“GÖREV YETERİNCE YAPILMIYOR”

Denetimsizilk denilebilir, başıboşluk denilebilir. Emekliler bu konuda en mağdur olan kesimlerden bir tanesidir. DİSK bu konu ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor. Fiyat etiketlerinin kontrol edilmesi lazım. Bu mercilerin görevinin başında olması lazım. Böyle bir şey olamaz. Görev yeterince yapılmıyor” dedi