Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karne Günü Okul Tam Gün Mü BELLİ OLDU! Karne Günü Kaç Ders İşlenecek? Karne Günü Okullar Yarım Gün Mü? 19 Ocak Karne Günü Programı

Yılın ilk karnelerini almak için sabırsızlanan öğrenciler karne günü araştırmalarını hızlandırdı. 19 Ocak Cuma günü karne töreni yapılacak olan okullar tam gün mü yoksa yarım gün mü merak edildi. Bir yandan giyeceği kıyafeti düşünen öğrenciler bir yandan da karne günü okullar yarım gün mü sorguladı. Peki, karne günü okul tam gün mü? İşte yanıtı..

Yılın ilk karnelerini almak

Eylül ayında başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk karne gününe sayılı gün kaldı. 19 Ocak Cuma günü ilk dönem karnelerini alıp sömestr tatiline çıkacak olan öğrenciler araştırmalara başladı. Milli Eğitim Bakanlığı okul tatili öncesi son günlerin yaşandığı okullarda karne gününe dikkat çekildi. 19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnelerini alacak olan milyonlarca öğrenci karne günü tam mı yarım gün mü sorguladı. 81 ildeki öğrenci ve öğretmenlerin yer alacağı okullarda karne günü serbest mi gelinir merak edildi. Öğrenciler bir yandan karne günü okula telefon getirmek yasak mı sorusuna odaklanırken bir yandan karne günü tam gün mü araştırdı. Peki, karne günü kaç ders işlenecek? Karne günü okullar yarım gün mü? İşte merak edilen soruların yanıtları..

KARNE GÜNÜ OKUL TAM GÜN MÜ?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullardaki işleyiş belli oldu. 81 ilde eğitim öğretime devam edilen okullardaki 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için beklenen an geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönemin sona ermesiyle karnelerini alacak olan öğrenciler karne günü okul tam gün mü yoksa yarım gün mü sorguladı. Hemen belirtelim ki 19 Ocak Cuma günü resmi olarak okul tam gün ancak karne günleri genelde sabah saatlerinde karneler dağıtılıyor ve öğrenciler serbest bırakılıyor. Karne günü öğrencilerin okul kıyafetleri ile belirlenen saatte eğitim gördükleri okullarda olması gerekiyor.

KARNELER NE ZAMAN BASILIR 2024

Öğrencilerin araştırmalarında yer alan karneler ne zaman basılır 2024 sorusunun yanıtı geldi. 11 Eylül 2023 tarihinde başlayan yeni yılın ilk döneminin bitmesine sayılı gün kaldı. 19 Ocak Cuma günü karne alacak olan öğrencilerin karneleri idareler tarafından basılmaya başladı. Eğitimde ilk dönemin bitiş düdüğünün çalacağı 19 Ocak Cuma günü 15 günlük sömestr tatili başlayacak. Karnelerini alan öğrenciler tatilin tadını çıkardıktan sonra 5 Şubat Pazartesi günü okullarına dönecek.