Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karne Günü Serbest Mi Gidilecek? Karne Günü Kıyafet Serbest Mi? Karne Gününde Ne Giyilir? İlkokul, Ortaokul, Lise Karne Günü Kombinleri

Karne öncesi son okul gününe giriş yapan milyonlarca öğrenci karne günü giyeceği kıyafetleri araştırmaya başladı. Öğrenciler karne günü serbest mi gidilecek merak etti. Okul yönetimleri alınan kararları açıkladı. Peki, 19 Ocak Cuma karne günü kıyafet serbest mi? İşte karne günü kombinleri ortaokul..

Karne öncesi son okul

İlkokul, okul öncesi, lise ve karne günü kombinleri ortaokul önerileri geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitiş düdüğü 19 Ocak Cuma günü çalacak. 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğretmen sömestr tatiline giriş yapacak. 15 gün boyunca tatilin tadını çıkaracak olan öğrenciler dönemin son okul günü için hazırlanmaya başladı. Çok sayıda öğrenci karne törenine gideceği kıyafeti sorguladı. Peki, karne günü serbest mi gidilecek? Karne gününde ne giyilir? Karne günü kıyafet serbest mi? İşte merak edilen soruların yanıtları ve karne günü kısa saç modelleri kolay..

KARNE GÜNÜ KIYAFET SERBEST Mİ?

19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnesini alacak olan öğrenciler kombin yapımına geçti. Okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye değin tüm kademelerde karne heyecanı yaşanırken bir yandan da karne kombinleri yapılmaya başladı. Karne günü kombinleri 5. sınıf önerileri geldi. Karne günü kıyafet serbest mi hemen belirtelim ki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak okullar bu noktada kendi kararlarını alıp uygulayabiliyor. Normal şartlarda karne günü okula üniformalı bir şekilde gidilmesi gerekiyor ancak okul yönetimleri serbest kıyafetle gelen öğrenciye karne günü yaptırım yapmıyor. Bazı okullar karne günü üniforma şartı koşuyor bazıları ise sivil kıyafeti tercih ediyor.

KARNE GÜNÜ KISA SAÇ MODELLERİ KOLAY

Sarılı yarım toplama ve ultra düşük at kuyruğu modelleri hem şık hem de pratik. Kolay uygulanabilir ve zarif bir görünüm sunar​​.

Pixie ve Punk Saç Kesimi: Düz veya kıvırcık saçlar için uygun. Çeşitli stillerde yapılabilir. Punk saç kesimi daha asi bir görünüm sunar.

Küt Saç Modeli: Özellikle kalın veya kıvırcık saçlı kişiler için idealdir.

Karne Gününe Özel Kısa Saç Modelleri: Lastikli ve tokalı saç modelleri özellikle ilkokul ve okul öncesi için uygundur. Minik örgüler ve burgularla süslenebilir. Maşalı veya dalgalı kısa saç modelleri de şık bir seçenektir​​.

KARNE GÜNÜ OKUL TAM GÜN MÜ YARIM GÜN MÜ?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda 19 Ocak Cuma günü karne töreni olacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere tüm kademelerdeki öğrenciler 19 Ocak Cuma günü okul idaresi tarafından belirlenen saatte okullarında olacak. 19 Ocak Cuma günü resmi olarak okul tam gün ancak karne günleri genelde sabah saatlerinde karneler dağıtılıyor. Ardından öğrenciler serbest bırakılıyor. Karne günü öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda olması gerekiyor.