Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sinan Adıgüzel: Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeli

Köseköy Ateşspor Kulübü Başkanı Sinan Adıgüzel ligden çekilmelerinin gerekçelerini Nokta Gazetesi ile paylaştı.

Köseköy Ateşspor Kulübü Başkanı

LİGİN RENK VE KALİTE KATAN TAKIMI

Süper Amatör Lig’e renk katan ve kısıtlı bütçelerle, milyonluk takımların üzerinde sezonları bitirerek alkışlanan, bölgeye Süper Play-Off heyecanı yaşatan Köseköy Ateşspor Kulübü’nde yönetim kurulu aldığı kararla ligden çekilmişti. Başkan Sinan Adıgüzel ligden çekilmelerinin gerekçelerini Nokta Gazetesi ile paylaştı. Adıgüzel’in açıklamaları örnek alınacak türdendi.

MODERN BİR TESİS VE SAHA YAPILIYOR

Tesislerinin yenilendiğini, saha ve tesis sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden genç başkan şu şekilde konuştu: Tesisleşme, alt yapı, saha sıkıntımız var. Yakup Altun Stadı’nın mevcut yerini baştan aşağıya elden geçiriyoruz. Sahamız suni çim olacak ve yıkılan mevcut binanın yerine son derece modern bir tesis kazandırılacak. Kulübümüz olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve her daim varlığını yakından hissettiğimiz Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a şükranlarımı sunuyorum.

BU SEZONA İNANAMIYORUM

Bina sıkıntımız bizi çok etkileyecekti. Haftanın en az 4-5 günü takımı taşımak zorundaydık. Tabii ki futbolcu maliyeti de var. Özelikle bu sezona inanamıyorum. Kimi kulüplerin 2-3 futbolcuya ödediği para ile biz sezonun tüm masraflarını çıkarmaya çalışacaktık. Bir de şu var… Sporcuyu kendin yetiştirmezsen harcadığın para dipsiz bir kuyuya atılır. Kısacası attığınız taşın ürküttüğünüz kuşa değmesi lazım.

KÖSEKÖY ATEŞSPOR KULÜP BAŞKANI SİNAN ADIGÜZEL NOKTA GAZETESİ’NE ÖZEL AÇIKLAMALAR YAPTI

FUTBOLCULARIMIZIN AKILLARINI ÇELDİLER

Yönetimdeki arkadaşlarımızla bir karar aldık… Lige katılmayacağız. İlk başlarda fiziki olarak şartlarımızı sunduk ve lig hakkımızı dondurmak istedik ancak kabul edilmedi. Dediğim gibi, tesis olmazsa olmaz. Stat arayışına girdik. 1 gün değil ki 5 gün antrenman yapman lazım. Bir de oynattığımız çocukların yüksek rakamlarla akıllarını çeldiler ve 5 yıldır başarı ile mücadele ettiğimiz Süper Amatör Lig’e katılmama kararı aldık.

AMATÖR KULÜPLERİN İLK İŞİ

Geçen sezon futbolculara toplam 500 bin lira verdik. Her şey içinde maliyetimiz 650 bin lirayı buldu. Bu sezon ligde kalmak için en az 2-3 katını harcamak zorundasınız. Bir de amatörde her sezon sıfırdan başlıyorsun. Takım kurmak da çok kolay bir iş değil. Biz harcayacağımız rakamın yarısını bile alt yapıya harcasak öncelikle topluma birey yetiştiririz. Gerçekçi olmak gerekirse de amatör kulüplerin ilk işi de bu olmalı.

 

BELEDİYENİN TESİSERİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Köseköy Ateşspor olarak söz verdiğimizi yani herkesin hak edişlerini verdik. Bu anlamda çok rahatız. Alt yapı ile devam ediyoruz ve antrenmanları belediyenin tesisinde yapacağız. Orayı biraz restore ettik. Yeni tesisimiz bittikten sonra yeni bir planlama tabii ki olur. Temelin demiri bitti. İş bitirme süresi 400 gündü ancak bu süre düşer.

 

YETİŞTİRDİĞİMİZ ÇOCUKLARLA GURUR DUYACAĞIZ

Önümüzdeki sezon bu vakitler yeni tesisimize geçeriz inşallah. Binamız 150 metrekare ve 3 katlı. İçinde asansör dahil her şey olacak ve önünde FIFA standartlarına uygun saha yapılacak. Bu anlamda çok heyecanlıyız açıkçası. Burada yetiştireceğimiz çocuklarla inanıyorum ki bölgemiz ve şehrimiz gurur duyacak.