Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü manken Gezeravcı’nın uzaya çıkmasına “turistik gezi” dedi!

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da üyesi olduğu AX-3 misyonunun uzay yolculuğuna Manken Tuğba Özay’ın sosyal medyadaki yorumu vatandaşlar tarafından tepki konusu oldu.

İlk Türk Astronot Alper

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay mekiğinin roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Böylelikle Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu başladı. Oğuzhan Uğur’un sosyal medya üzerinden Alper Gezeravcı’yla ilgili, “Sağ salim dönüp tecrübelerini anlatmasını heyecanla bekliyorum. Uzay insana ilk değil, ancak bizim insana ilk. Bizim milletin dilinden örnekler, bizim milletin karakterine uygun refleksler dinleyeceğiz kendisinden dönünce. Roket bizim değil evet, ancak belki de bugün Alper Gezeravcı’ya yapılan tezahürat, yarın genç bir çocuğun ilk defa uzay hayal etmesini sağlayacak. Biz mağara adamlarının edebileceği kavgalarla bugünlere geldik de, belki bugünün çocukları yarın için kendi temiz sayfalarını açıp, kendi roketimizi tasarlayacak. Kim bilir… Ha bir de, uzun zaman sonra sosyal medyada tartışılan bir gündemden keyif alıyorum. Övünen de, eleştiren de, affedersiniz taşak geçen de uzay konuşuyor, bilim konuşuyor. Rüya gibi =) Yarın yine orta çağ gündemlerimize devam edeceğimizi bilmek çok üzücü. O zaman anın tadını çıkaralım” ifadelerini kullanmasına Manken Tuğba Özbay’dan ilginç bir yorum geldi.

TURİSTİK GEZİ DEDİ

Uğur’un paylaşımına yorum yapan Tuğba Özay, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu “turistik gezi” şeklinde yazı yazdı. Özbayın bu ifadeleri birçok kişi tarafından tepki gördü.