Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İhtiyaç sahiplerinin bekledikleri haber, o kurumdan geldi: Her ay 4764 TL tutarında yardım yapılacak!

2024 yılının gelmesi ile beraber ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak yapılan yardımlar da arttı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, engelliler ve çocuklar için yaptığı yardımlara zam yaptı. Yapılan zam ile ihtiyaç sahipleri rahat edecek. İşte detaylar…

2024 yılının gelmesi ile

İhtiyaç sahiplerinin hayatlarını daha kolay sürdürmesi için çeşitli yardımlar yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım sunan kurumların başında gelir. Yardım yapan bir diğer kurum ise Vakıflar Genel Müdürlüğüdür. Vakıflar Genel Müdürlüğü, belli şartları yerine getiren vatandaşlara yardım yapar.

Kurumun %40 ve daha üzeri engeli bulunanlara yönelik yardımları vardır. Aynı zamanda yetim çocuklara yönelik olarak da yardım yapılır. Yeni düzenlemeler ile engellilere ve çocuklara daha fazla özeme yapılacak. Böylece ihtiyaç sahiplerinin geçimini sürdürmesi daha kolay bir hale gelecek.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardımlarından yararlanmak için belli şartları sağlamak gerekir. Engelli bireylerin engel oranının en az %40 olması gerekir. Yardım almak isteyen kişilerin sosyal güvencesi olmamalıdır. Çocukların yardım alması içinse yetim olmaları ve maddi durumlarının yeterli olmaması da şarttır.

YARDIM TUTARI 4763,63 TL OLARAK BELİRLENDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilecek yardım tutarı 2024 yılı için 4763,63 TL olarak belirlendi. Bu tutarı alacak kişilerin başka bir geliri olmaması gerekir. Sosyal güvence kapsamında olmama da aranan şartlardan biridir. Gelir elde edilebilecek bir mal olmaması, kanunen koruma kapsamına alınmamak da bu yardımın ödenmesi için gerekenler arasındadır.

Yardımlardan yararlanmak isteyenlerin Vakıflar Genel Müdürlüğüne başvuru yapması gerekir. Bizzat başvuru yapabileceğiniz gibi posta ile de başvurularınızı iletebilirsiniz. Engelli bireylerin sağlık raporu ve engelli belgesi ile başvurularını gerçekleştirmesi gerekir. Yetim çocukların kurum tarafından belirtilen yaş şartlarını sağlaması gerekir.

Gerekli şartları sağlayanlar, Vakıflar Genel Müdürlüğünden düzenli olarak yardım alır. Yardımlar, kişinin gelir elde etmeye başlaması, sosyal güvence kapsamına girmesi halinde kesilir. Yetim çocuklar, yaş sınırını geçtiğinde yardım ödemesi alamaz. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödenen yardım tutarları, yıllar içinde artar.