Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversitelilerde yemek zammına tepki

Gebze Teknik Üniversitesi’nde yemekhane ücreti 1 Eylül gününden itibaren 15 TL’ye çıkartıldı. Yüzde 160’lık zamma tepki gösteren öğrenciler, itiraz etti.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde yemekhane

Gebze Teknik Üniversitesi’nde yemekhanede yemek ücretine yüzde 160 oranında zam yapıldı. 5.75 TL’den 15 TL’ye çıkartılan bedel sonrası öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na itirazda bulunurken, TÜİK’in yüzde 47.83’lük verisini ve asgari ücretteki yüzde 100 oranındaki artışı örnek gösterdi.

1 EYLÜL’DE UYGULANACAK

Gebze Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere gönderilen mesajda, “Son bir yıllık süreçteki piyasa koşulları, artan işçilik maliyeti ve enflasyon artışlarından dolayı 01.09.2023 tarihinden itibaren, Üniversitemiz Lisans Öğrencilerinin yemek ücretinin 15.00 TL ve Lisansüstü Öğrencilerinin Yemek Ücretinin 30.00 TL olarak uygulanmasına, Yönetim Kurulunca karar verilmiş olup bilgilerinize sunulur” denildi.

DİLEKÇE İLE İTİRAZDA BULUNDULAR 

Öğrenciler ise hazırladıkları dilekçe ile itirazda bulunurken öğrenciler, TÜİK’in verilerine göre tüketici fiyat endeksinin yüzde 47.83 olduğunu, asgari ücretin ise yüzde 100 dolaylarında arttığını, bu oranlarda artışlara rağmen yemekhane ücretlerine yüzde 160 zam yapıldığını belirtti. 

ARTIŞA RAĞMEN BURSLAR AYNI 

Öğrenciler dilekçelerinde, “Gerçekleşen tüm artışlara rağmen burslar aynı kalmaktadır ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılaması dahi mümkün değildir. Okulumuzun idarecilerinin bu talebi dikkate alıp uygulanan zammı makul seviyeye düşüreceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.