Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışı için mektup mu gönderdi?

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Türkiye’ye 20 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kitlerinin satışının onaylanması için Kongre’ye mektup gönderdiği iddiası İngiliz Haber Ajansı Reuters tarafından yayımlandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel daha önce Biden’ın konuyu desteklediğini belirtmişti.

 ABD Başkanı Joe

TBMM’nin dün İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesinin ardından ABD, Türkiye’ye F-16 ve modernizasyon kitlerinin satışı için harekete geçti. İngiliz haber ajansı Reuters, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 ve modernizasyon kitlerini içeren 20 milyar dolarlık satışın onaylanması için Kongre’ye mektup gönderdiğini iddia etti. Biden yönetiminden konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

DESTEKLEDİĞİNİ BELİRTMİŞ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel daha önce yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Türkiye’nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini belirtmiş, ancak ABD Kongresi’nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını aktarmıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber Lübnan’da İsrail bombardımanı “500 bin yerinden edildi”. Meloni: “Bu kadar trajedi yeter”