Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dar gelirlinin belini doğrultacak o yardım için başvurular başladı: Her ay 7000 TL yardım verilecek

Devlet, sosyal yardımlar ile vatandaşların yükünü hafifletmeye devam ediyor. Yeni yardımlardan birinin de 7000 TL tutarında olacağı açıklandı. İşte o yardıma ilişkin detaylar…

Devlet, sosyal yardımlar ile

Ekonomik koşulların günden güne zorlaştığı zamanlarda pek çok kişinin maddi yardıma ihtiyacı bulunuyor. Maddi yardımlar sayesinde insanların geçimini sağlaması kolaylaşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara ulaşmak için belli koşulları sağlamak gerekir. Sosyal güvenceye sahip olmamak, gelir getirici bir malı bulunmamak; gereken şartlar arasındadır.

Gerekli koşulları sağladığınız takdirde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yardım için başvuru yapabilirsiniz. Yardım başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Aynı zamanda sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek de bizzat başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurusu kabul edilenler, aylık 7000 TL yardımdan faydalanacak.

SOSYAL YARDIM TUTARLARI YÜZDE 49.25 ARTTI

Memur maaşlarının ve asgari ücretin artması ile beraber sosyal yardımlarda da artış meydana geldi. Artış miktarı %49.25 oldu. Bu artışla beraber evde bakım parası için ödemem tutar 7000 TL seviyesine yaklaştı. Engelliler için ödenen miktar 4000 TL’yi geçti. Yaşlılar için ödenen tutar ise 3000 TL seviyesine ulaştı.

Evde bakım maaşları, başkasının bakımına muhtaç kişiler için ödeniyor. Bu kişilerin tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olması gerekiyor. Sağlık raporunda başkasının bakımına muhtaç olduğu belirtilen kişiler, evde bakım maaşı ödemesi alabilir.

SOSYAL YARDIMLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sosyal yardım ödemeleri, her ayın 15’inden itibaren yapılıyor. Yardıma hak kazananlar ödemeleri, PTT şubelerinden alabilir. Banka hesabını belirterek de ödeme almak mümkündür. Ödemeler, kimlik numarasının son rakamına göre sırayla yapılıyor.

Sosyal yardım almak isteyenler, e-Devlet üzerinde yer alan başvuru formunu doldurmalıdır. Başvuru formunda yer alan bilgilerin eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulması önemlidir. Bu sayede yardım hakkı elde etmeniz daha kolay olur. Sosyal yardımlar, hane başına olacak şekilde ödenir. Yetim kalan çocuklar, eşi vefat eden kadınlar için ödenen farklı yardımlar da vardır. Bu nedenle başvuru formunda maddi durumunuzun kötü olmasına neden olan tüm durumları belirtmelisiniz.