Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedelli Askerlik Yol Parası Ne Kadar, Nasıl Alınır? Bedelli Askerlik Yol İzni Kaç Gün? Bedelli Askerlik Yol İzni Hesaplama 2024

25 Ocak 2024 Perşembe günü açıklanan bedelli askerlik yerleri 2024 ardından adayların yol parası arayışı başladı. Bedelli askerlik yol parası ne kadar, nasıl alınır merak edildi. MSB bedelli askerlik yol izni hesapları başladı. Peki, bedelli askerlik yol izni ne kadar? İşte yanıtı..

25 Ocak 2024 Perşembe

Bedelli askerlik yerleri açıklandı. 25 Ocak 2024 Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü son dakika duyurusu geldi. Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri ardından sınıflandırma sonuçları açıklandı. Bedelli askerlik illeri sorgulama ekranı e-Devlet sisteminde yerini aldı. Hangi ilde askerlik yapacağını öğrenen vatandaşların ana gündemi bedelli askerlik yol parası oldu. Adaylar askerlik yol parası ne kadar, nasıl alınır araştırdı. Peki, askerlik yol izni kaç gün? Bedelli askerlik yol parası nasıl alınır? İşte bedelli askerlik yol izni hesaplama..

BEDELLİ ASKERLİK YOL PARASI NE KADAR? NASIL ALINIR?

Bedelli askerlik yol parası nüfusa kayıtlı olunan il ilçe merkezinden, askerlik yapacağı il ilçenin yerin bulunduğu merkeze kadar olan mesafeye göre hesaplanıyor. Askerlik yol parası hesaplanırken belediyeler tarafından askerlik şubelerine yapılan otobüs yol ücretleri dikkate alınıyor. Bu noktada kilometre hesaplaması yapılıyor. Bedelli askerlik yol parası hesapladıktan sonra yol masrafını PTT üzerinden alabilirsiniz. Herhangi bir PTT şubesine başvurarak kimlik belgeniz ile Asal Ödemeniz olduğunu beyan edip askerlik yol paranızı alabilirsiniz. Askerlik yol parası askere gitmeden hesaplara geçiyor.

BEDELLİ ASKERLİK YOL İZNİ KAÇ GÜN?

Askerlik yol izni araştırması yapanlar için hemen belirtelim ki kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde veriliyor. Erbaş ya da erin bulunduğu şehirden, sevk olduğu şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınıyor. 800 kilometreye kadar olan mesafelerde yol izni 1 gün, 801 ve daha yukarı olan mesafelerde yol izni 2 gün veriliyor.

BEDELLİ ASKERLİK YOL İZNİ HESAPLAMA

Bedelli askerlik yol izni hesaplama güncel memur maaş katsayısı ile çarpılması ile bulunuyor. Bedelli askerlik yol ücreti yanı sıra iaşe bedeli de yol ücreti ile birlikte ödeniyor.

400 kilometreye kadar olan mesafeler için gidilecek mesafenin 1,6 katının

400 ile 799 kilometre için gidilecek mesafenin 1,4 katının

800 ile 1200 kilometre için gidilecek mesafenin 1,2 katının

1201 kilometre ve daha fazla olan mesafeler için gidilecek mesafenin

Yol masrafı = ( KM x Memur Maaş Katsayısı x Mesafe Katsayısı) + İaşe Bedeli