Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail’in talebine ret! Soykırımla yargılanacaklar

Uluslararası Adalet Divanı (ICJ), Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasında ilk kararını açıkladı

Uluslararası Adalet Divanı (ICJ),

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın kötülük devleti İsrail’e karşı soykırım davası açmıştı. ICJ’den yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırılarında 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan davadaki ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararın, bugün açıklanacağı bildirilmişti.

GAZZELİLER YERİNDEN EDİLDİ

Baş Yargıç Joan Donoghue, Güney Afrika ve İsrail temsilcilerini karşılayarak duruşmayı
başlattı. Donoghue, İsrail’in, Gazze’de karadan, havadan ve denizden başlattığı büyük ölçekli askeri operasyonun, büyük sivil kayıplarına, sivil altyapının büyük ölçüde tahrip olmasına ve Gazze nüfusunun ezici çoğunluğunun yerinden olduğunu söyledi.

TRAJEDİ

Söz konusu yargıç, mahkemenin bölgede ortaya çıkan insanlık trajedisinin boyutunun son derece farkında olduğunu ve devam eden can kaybı ve insanların acılarından derin endişe duyduğunu vurguladı.

İSRAİL’İN TALEBİ REDDEDİLDİ

Adalet Divanı ilk olarak İsrail’in davayı ret talebinin reddini açıkladı. Adalet Divanı yargıcı, İsrail’in soykırım suçuyla ilgili davanın kabul edilmesi için yeterli kanıtın mevcut olduğunu bildirdi. Yani İsrail, soykırım suçuyla yargılanacak.