Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bugün Kar Yağacak Mı? 27 Ocak Bugün Yağmurlu Mu? İstanbul Kar Yağışı Ne Zaman? Ne Zaman Kar Yağacak? 27 Ocak Hava Durumu

Hafta sonu planlarını şekillendirmek isteyen vatandaşlar gözlerini gökyüzüne çevirdi. 27 Ocak Cumartesi günü hava nasıl olacak merak eden vatandaşlar kar ve yağmur yağacak mı araştırdı. Meteoroloji açıklamaları peş peşe geldi. Peki, bugün kar yağacak mı? Ne zaman kar yağacak? İşte yanıtı..

Hafta sonu planlarını şekillendirmek

Kış mevsimine girişle birlikte meraklı gözler kar yağışına çevrildi. Türkiye’nin yüksek noktalarında kar yağışları başlarken yurtta etkisi ne zaman görülecek araştırılmaya başladı. 27 Ocak Cumartesi gününün gelişiyle hafta sonu tatiline start veren vatandaşlar günün programını yaptı. Bu noktada 27 Ocak hava durumu etkili oldu. Hafta sonu tatili yapan vatandaşlar bugün yağmur yağacak mı, bugün yağmurlu mu araştırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıları art arda geldi. Yağmur ardından gözler kar yağışına çevrildi. Peki, 27 Ocak bugün kar yağacak mı? 28 Ocak yarın kar yağacak mı? İstanbul kar yağışı ne zaman? İşte merak edilen soruların yanıtları..

27 OCAK BUGÜN YAĞMURLU MU?

27 Ocak bugün hava nasıl olacak merak eden vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uyarıları geldi. Yurt genelinde bugün parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile Ege’nin kuzey, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğu, İç Anadolu’nun doğu kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yağış etkili olacak. Kıyılarda yağmur ve sağanak görülürken iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış olacak. Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Hakkari, Şırnak ve Siirt ile Van’ın güney çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışlar gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte etkili olacak. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek. Sıcaklıklar kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

NE ZAMAN KAR YAĞACAK? 

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği beyaz örtü araştırmaları hızlandı. 27 Ocak Cumartesi günü ne zaman kar yağacak merak eden vatandaşlar hava durumu detaylarını inceledi. İstanbulda kar alarmı verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 27 Ocak ile 28 Ocak tarihlerinde kar yağışı ve soğuk hava sinyali verdi. AKOM, “İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Bu nedenle hali hazırda mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha azalacağı, beraberine il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların, Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olacağı, Pazartesi öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor” denildi.