Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlyas Şeker: İzmit bizim için çok önemli

AK Parti Kocaeli eski Milletvekili İlyas Şeker’in ismi, bir süredir AK Parti kulislerinde İzmit Belediye Başkan Aday Adayı olacak şeklinde dillendiriliyordu. İlyas Şeker konuyla ilgili ilk kez Nokta Gazetesine konuştu

AK Parti Kocaeli eski

Yerel siyaset yavaş yavaş ısınıyor. Yerel seçimler yaklaştıkça olası belediye başkan adayları üzerine fikirler yürütülüyor, çalışmalar ve kulisler yapılıyor. AK Parti’de bir süredir İzmit Belediye Başkan Adaylığı için ismi dolaşan isimlerden biri de Kocaeli eski Milletvekili İlyas Şeker. İlyas Şeker’in İzmit Belediye Başkanlığını istediği ve adaylık için çalışmalar yürüttüğü iddia ediliyordu.

NOKTA GAZETESİNE KONUŞTU

Konuyla ilgili İlyas Şeker ilk kez Nokta Gazetesine konuştu. Eski milletvekili İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili herhangi bir çalışmasının olmadığını altını çizerek, Genel Merkezin vereceği görevden de kaçmayacağını deklare etti. İşte İlyas Şeker’in Nokta Gazetesine yaptığı o açıklamalar:

SAĞ OLSUNLAR

“İzmit Belediyesi konusu, tamamen benim dışımda gelişen bir söylenti. Bazı vatandaşlarımız, partililerimiz bizi uygun görüyor. Sağ olsunlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak şunu net bir şekilde söylemeliyim, benim bu noktada herhangi bir çalışmam yok.

BİRAZ ERKEN

Genel Merkezimiz aday belirleme sürecinde aktif bir şekilde çalışıyor. Genel merkezimizin bazı kendi yöntemleri var. Bugünden ben adayım ya da değilim, aday adayı olurum, olmam demek için biraz erken bir vakitteyiz.

KAÇACAK HALİMİZ YOK

Ben yıllardır siyasetin içinde olan bir ismim. Meclis üyeliği de yaptım milletvekilliği de. Tabi ki genel merkez bir görev verirse bundan kaçacak halimiz yok. Ancak az önce de söylediğim gibi net ifadeler kullanmak doğru değil.

İSTEYENLER OLACAKTIR

Belediye başkan adaylığını partimiz içinde isteyen çok arkadaşımız olacaktır. Çalışma da yapacaktır. Genel merkezimiz bu noktada kimi aday gösterirse biz partililer olarak onun etrafında kenetlenip çalışacağız.

ÇOK ÖNEMLİ

Sadece şunu söylemeliyim. İzmit, AK Parti için çok önemli. İzmit’i yeniden kazanmak istiyoruz. Genel merkezimiz adayları belirledikten sonra da İzmit Belediyesini yeniden AK Parti’ye kazandırmak için tüm teşkilatımızla birlikte çalışacağız.”

İLYAS ŞEKER KİMDİR?

İlyas Şeker, 30 Mayıs 1960 yılında Erzurum’da doğdu.
Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapmıştır. Bursa Orhaneli Kadastro Müdürlüğü çalışanlığı, Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mühendislik, Denge Harita Şirketi kuruculuğu, Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyeleri Meclis Üyelikleri ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yapmıştır. TBMM 24, 25, 26 ve 27 Dönem Kocaeli Milletvekilidir.
İlyas Şeker evli ve 3 çocuk babasıdır.