Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu hafta yeni halka arz var mı? 29 Ocak – 2 Şubat halka arz takvimi

Yeni yılın ilk halka

Yeni yılın ilk halka arzı için bekleyiş sürerken, yatırımcılar 29 Ocak – 2 Şubat 2024 tarihleri arasındaki halka arz takvimini merakla takip ediyor. Ocak ayında hiçbir şirketin halka arz edilmemesi üzerine gözler şubat ayına çevrildi. Ancak, henüz bu hafta gerçekleşecek yeni bir halka arz planı bulunmuyor.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) vereceği onaylarla birlikte şirketler halka arz sürecini başlatıyor. Yatırımcılar, talep toplama yoluyla halka arza katılmak ve yeni yatırımlar yapmak istiyor. Ancak, 2024 yılında henüz herhangi bir şirketin halka arzı gerçekleşmedi.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sermaye piyasalarının 2023 yılında yoğun bir aktivite gösterdiğini belirtti. 2023 yılında 54 şirketin halka arz edildiğini ve bu şirketlerin piyasadan 79,3 milyar lira fon sağladığını ifade etti. Söz konusu halka arzlar arasında imalat, enerji, gayrimenkul ve finans sektörlerinden şirketler yer aldı.

Yeni bir halka arz olması durumunda, güncel gelişmeleri takip etmek için Hurriyet.com.tr üzerinden bilgi alabilirsiniz. 2024’ün ilk halka arzı için henüz bir tarih belirlenmemiş olsa da yatırımcılar, SPK’dan gelecek onay duyurularını dikkatle beklemeye devam ediyor. Yatırımcılar, bu yılın da geçen yıl gibi başarılı halka arzlarla dolu olmasını umut ediyor.