Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de genel merkez – örgüt gerilimi! Çayırova’yı istifaya sürükleyen süreçte neler yaşandı?

CHP Genel Merkezi ile Kocaeli İl Örgütü arasında yaşanan gerilim partiyi geriye götürüyor. Bunun son örneği Çayırova’da görüldü.

CHP Genel Merkezi ile

CHP Genel Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemiş isimler nedeniyle parti üçe bölünmüş durumda. Genel merkez, Kılıçdaroğlu’nu kurultayda destekleyen isimleri bir kenara itiyor. İmamoğlu, partiyi başka bir yerden çekiyor. Genel merkez İmamoğlu ile ayrı uğraşıyor. CHP siyasi tarihinin en sıkıntılı süreçlerinden birini yaşıyor.

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEMİŞLERDİ

Bilindiği üzere CHP Kocaeli İl Örgütü ve CHP’nin Kocaeli milletvekilleri Harun Yıldızlı, Muhip Kanko ve Nail Çiler, kurultayda Özgür Özel’e karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemişti. Bu desteğe rağmen Kocaeli delegasyonunun yarısı Özgür Özel’e destek vermiş, İl Örgütü de Özgür Özel’in adaylığı sürecinde düzenlediği toplantı ile kurultay delegelerini Özel’le bir araya getirmişti.

“KİNDAR” BİR TUTUM

Fakat CHP Genel Merkezinin Kılıçdaroğlu’nu destekleyen örgütlere karşı tabiri caizse ‘kindar’ tutumu, yerel seçim sürecinde de kendini gösteriyor. Bu ‘kan davasının’ kendisini son gösterdiği hadise ise Çayırova İlçe Örgütünde yaşananlar oldu. CHP Çayırova İlçe Örgütü komple istifa kararını duyurdu, Çarşamba günü açıklama yapacaklarını deklare etti. Peki süreç bu noktaya nasıl geldi?

İLK İSİM BARAN AYDIN’DI

İddialara göre CHP İl Örgütü ve Çayırova İlçe Örgütü ilk olarak Çayırova Belediye Başkan adaylığı için İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın ismine yoğunlaştı. Aday olması beklenen Baran Aydın daha sonra adaylıktan vazgeçerek, meclis üyesi aday olmaya karar verdi.

GÖKÇE ATANDI

Gelişen süreçte CHP İl Örgütü ve Çayırova İlçe Örgütü, Gebze bölgesinin tanınan isimlerinden Doktor Mustafa Anaç isminde karar kıldı. Hem Çayırova İlçe Örgütü hem de İl Örgütü, Mustafa Anaç isminin açıklanması için CHP Genel Merkeze bildirimde bulundu. Fakat Genel Merkez hem il örgütünü hem de ilçe örgütünü yok sayarak Belediye Meclis üyesi olan Muharrem Gökçe’yi başkan adayı olarak belirledi.

ADAYLAR DA YIPRANIYOR

Partili kaynaklar, burada sorunun Muharrem Gökçe’nin şahsı olduğunu düşünmüyor. Yaşanan bu ikilik partilileri, Genel Merkezin Kocaeli’den kimseye danışmaz tutumu, İl ve İlçe örgütlerini adeta yoksa sayması, atanan adayları da yıpratarak zora soktuğu görüşünde bileştiriyor.

DAĞINIK BİR YAPI

CHP İl Başkanı Bülent Sarı ve CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak CHP’nin dışarıdan görünen fotoğrafı oldukça sıkıntılı. Bu dağınık yapının yerel seçimlerde nasıl bir başarı edeceği oldukça merak ediliyor.