Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Kaymakamlığından TİP’e yasak!

TİP tarafından yarın yapılacak olan Can Atalay İçin Adalet Buluşması etkinliği İzmit Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasak kararına tepki gösteren TİP genel Başkanı Erkan Baş, yarın saat 19.00’da etkinliğin yapılacağı alanda basına açıklaması düzenleyecek

TİP tarafından yarın yapılacak

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen ancak Gezi Davası’ndan tutukluluğu devam eden Can Atalay için 19 Ağustos saat 18.30’da Yahya Kaptan Mahallesi Amfi Tiyatrosu’nda Halk Buluşması düzenleyecekti. Can Atalay için Adalet Buluşması başlığı adı altında yapılacak olan etkinlik bugün İzmit Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. 
CAN ATALAY YASAĞI
İzmit Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İzmit ilçe sınırları içerisinde kamu güvenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacı ile, Türkiye İşçi Partisi ve benzeri oluşumlar ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu eylemleri desteklemek üzere açık alanlarda yapılması planlanan Can Atalay için adalet buluşması etkinliği ile ilgili her türlü (toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stand kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, film, festival, sinevizyon ve tiyatro gösterisi v.b) etkinliklerden İzmit İlçe sınırları içerisinde 19.08.2023 günü saat 00.01’den 25.08.2023 günü saat 23.59’a kadar 7 gün süre ile yasaklanmasına” ifadeleri yer verildi. 
ERKAN BAŞ GELECEK
Türkiye İşçi Partisinin bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü adalet buluşmasının son gün yasaklanmasına il örgütünden tepki gecikmedi. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, yasak kararı sonrası yarın İzmit’e gelecek. Genel Başkan Baş, yarın etkinliğin yasaklandığı alanda basın açıklaması gerçekleştirecek.