Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Son Dakika Ara Tatili 2 Hafta Uzatıldı Mı: Okul Ne Zaman Açılacak? Ara Tatil 1 Hafta Uzatıldı Mı? Sömestr Tatili 2 Hafta Mı Uzadı?

19 Ocak Cuma gününden bu yana ara tatilin tadını çıkarak öğrenciler okullara dönmeden önce tatil uzayacak mı merak etmeye başladı. 20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren sömestr kararı araştırılmaya başladı. Peki, okul tatili uzatıldı mı? Okul ne zaman açılacak? İşte yanıtı..

19 Ocak Cuma gününden

Son dakika ara tatili 2 hafta uzatıldı mı son günlerin en yoğun araştırılan maddesi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin flaş açıklamalar art arda geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk dönemini tamamlayan öğrenci ve öğretmenler sömestr tatiline çıktı. 19 Ocak Cuma günü kapanan okulların son durumu merak konusu oldu. Koronavirüs varyantları, domuz gribi vakaları ile influenza virüsü ardından 15 günlük ara tatil 1 hafta uzatıldı mı sorusu meydana çıktı. Bir yandan öğrenciler bir yandan veliler okullardaki son durumu merak etti. Beklenen açıklama geldi. Peki, okul tatili uzatılacak mı? Okul ne zaman açılacak? İşte merak edilen okulların akıbeti..

ARA TATİL 1 HAFTA UZATILDI MI?

20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğrencinin bulunduğu 81 ildeki okullarda karne heyecanı yaşandı. 19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnelerini alan öğrenciler sömestr tatiline çıktı. Hafta sonu tatilleriyle birlikte toplamda 17 gün okula gitmeyen öğrencilerin geri dönüş hazırlıkları start aldı. 5 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretime kaldığı yerden devam edecek olan okullarda 2. dönem tarihi verildi. Son günlerde ara tatil 1 hafta uzatıldı mı sorusuna yanıt arayanlar için hemen belirtelim ki böyle bir karar yok. Ara tatil planlandığı gibi 4 Şubat tarihinde sona erecek. Öğrenci ve öğretmenler 5 Şubat Pazartesi günü 2. döneme başlayacak.

OKUL NE ZAMAN AÇILACAK?

81 ilde faaliyet gösteren okullar için yeni dönemin 5 Şubat Pazartesi günü başlatılması kararı alındı. Sömestr tatili uzatıldı iddiaları için Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından, “15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı” iddiası doğru değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı çalışma takvimi konulu genelgeye göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir” açıklaması yapıldı. Son günlerde yükselişe geçen grip ve domuz gribi vakaları ardından okul tatili uzatıldı mı sorusu gündemi meşgul etti. Ancak hemen söyleyelim ki Milli Eğitim Bakanlığının tatil uzatma gibi bir kararı yok. Bu bilgi gerçeği yansıtmıyor. 2. dönem 5 Şubat’ta başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek.